Društvo

Etno kućice se iz Tvrđave sele na Bulevar Nemanjića

Etno kućice smeštene u unutrašnjosti Trvrđave menjaju lokaciju, potvrdili su nam iz Turističke organizacije Niša. Prema rečima direktorke te ustanove Dragane Božić etno kućice će biti smeštene preko puta pijace "Boško Buha" na Bulevaru Nemanjića i date na korišćenje izlagačima koji na tom prostoru prodaju svoje rukotvorine.

Slika narandžastog kamiona JKP Mediana koji nekud odvozi etno kućice koje do pre par sati bile smeštene u unutrašnjosti Tvrđavi iznendaila je građane koji su se zapitali šta će biti sa njima.  “Zašto se kućice nalaze u narandžastom kamionu Medine. Kuda ih odvoze? Neće valjda da završe na smetilištu sada kada će zanatlije dobiti prostor u Tvrđavi”, komentariše jedan prolaznica.

Naša novinarka je na terenu zatekla radnike JKP Mediana kako razmotiravaju kućice koje su bile smeštene sa desne strane ulaza u Tvrđavu, a potom ih pakuju u kamion i odvoze. Kako su nam u tom preduzeću kazali Turistička organizacija im je naložila da kućice premeste na novu lokaciju, što nam je potvrdila i direktorka TON-a Dragana Božić.

“Turistička organizacija Grada Niša je dala nalog da se kućice prebace na novu lokaciju preko puta Bulevarske pijace. Opština Medijana je već imala saradnju sa izlagačima sa metalnim tezgama koje nisu bile prikladne i smatramo da ćemo na ovaj način naćin adekvatnu lokaciju za kućice, a da će  sa druge strane ulepšati taj prostor i lokaciju u našem gradu”, objašnjava Božić.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 51 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend