Društvo

Festival vina i tradicije ovog vikenda u Sićevu

Foto: Pixabay
Tradicionalna manifestacija "Dani sićevačke berbe" i Festival vina održaće se u subotu i nedelju 17. i 18. septembra u Sićevu. Program počinje u subotu od 14 sati (Fudbalski teren kod vidikovca Brljaski kamen).
Program festivala

Organizatori manifestacije koja će okupiti ljubitelje vina, ali i hedoniste, ističu da je cilj ovog dođaj promocija vinogradarskog kraja, ali i svega onoga što Sićevo ima da ponudi. S toga pozivaju Nišlije da posete manifestaciju uživaju u hrani i piću, ali i bogatom kulturno -umetničkom programu.

Posetioci manifestacije će tokom trajanja manifestacije imati prilike da vide kako se spravljaju tradicionalna vina, ali i da se oprobaju u brojnim zaboravljeni igrama, kao i da uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu.

Prvog dana na programu su  tradicionalno pravljenje vina, muljanje grožđa,  takmičenje u starim zaboravljenim igrama i višeboju i pletenje venčića od loze, ali i zabavni program za koji će se postarati kultuno umetničko društvo “Tesla” i niški okrestar “Crne mambe”.

Drugog dana manifestacije na programu su  takmičenje u pripremi tradicionlanih jela u kotlićima i ocenjivanje vina revijalnog karaktera,a potom i nastup KUD-a “Abrašević – izvirna grupa i Violeta Jović.  Manifestacija će biti zatvorena proglašenjem pobednika i dodelom zahvalnica, a u večernjim časovima posetioce očekuju i di-džejevi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend