Društvo Obrazovanje

Formiran Savet za bezbednost u Nišu, dostupna i tri SOS telefona

Foto: Pixabay
Niš je dobio formirani Savet za bezbednost u kom se nalaze 25 predstavnika državnih i gradskih institucija na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, saopšteno je iz Grada. U okviru Saveta formirano je i posebno Koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama, a otvorene su i telefonske linije Doma zdravlja i Sigurne kuće za sve one koji misle da im je potrebna psihološka pomoć i podrška.

U Savetu za bezbednost koji je nakon najave zvanično formiran, nalazi se 25 članova u sastavu lokalnog Ombudsmana, predstavnika policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradskih većnika za obrazovanje i vanredne situacije, predstavnika republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnika Školske uprave u Nšu, kao i Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove i Saveta roditelja, navode iz Grada.

Pored toga, oformljeno je i posebno telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama. Kako je pre par dana Sotirovski  u najavi formiranja Saveta iznela svoj utisak, navela je da pojedini direktori osnovnih škola pribegavaju varijanti da slučajeve vršnjačkog nasilja ostave u okviru svoje škole, da o tome javno ne govore i napomenula da treba da zatraže pomoć od stručnih službi.

Za pružanje besplatne psihosocijalne podrške i pomoći u vidu savetovanja, Nišlije, a posebno deca, roditelji i zaposleni u prosveti, mogu pozvati SOS telefon. Telefonska linija pri Sigurnoj kući otvorena je od 8 do 20 sati na telefonski broj 063/233-85-90. 

U Domu zdravlja rade svakodnevno, od 7 do 20 sati dva broja, a od kojih je jedan za savetovanje i podršku deci školskog uzrasta 018/503-696, kao i broj namenjen za decu predškolskog uzrasta 018/503-579.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Osvajaci
Za 0 minuta

Dusa Kad Izneveri

Osvajaci
Regata
Za 4 minuta

Andrea

Regata
Patti Smith Group
Za 8 minuta

Because the Night

Patti Smith Group
Emerson, Lake & Palmer
Za 11 minut

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
E Play
Za 15 minuta

Aut

E Play

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend