Društvo

Gerilci farbom iscrtali parking mesta na fudbalskom terenu i ukazali na problem izgradnje parkinga kod škole

Foto: Urbana gerila
Iscrtavanjem parking mesta na fudbalskom terenu kod OŠ "Sveti Sava" Urbana gerila je na kreativan način ukazala na problem izgradnje parkinga pored škole.

Urbana gerila je reagovala na izgradnju humanitarnog parkinga pored OŠ “Sveti Sava” ukazujući na to da će koliko god ideja o parkingu imala humanu notu, zapravo naškoditi zdravlju dece.

“Bulevarski parkić i tereni za tenis pored osnovne škole Sveti Sava imali su privilegiju da dobiju prvi humanitarni parking čime se stvaraju idealni uslovi za funkcionisanje cirkularne ekonomije u kojoj se novac od prodatih karata donira za lečenje bolesne dece čije zdravlje u dobroj meri narušavaju upravo izduvni gasovi automobila”, isiču Gerilci.

Navode da je problem nedostatka parkinga u Nišu, rešen na ušrb onih koji su i naosetljivi, u ovom slučaju dece, te da se pritom nije razmišljalo o njihovoj dobrobiti, već o interesima i profitu.

“Nakon detaljne analize stanja i obavljenog sveobuhvatnog istraživanja donosilaca odluka po pitanju nedostatka parking mesta u Nišu, zaključeno je da su značajan resurs školski tereni. Zbog toga će više od 50 sportskih terena ispred osnovnih i srednjih škola u Nišu biti pretvoreno u parkinge, a time obezbeđeno više od 1.000 novih mesta za parkiranje”, kažu Gerilci.

Ironično predlažu da svih 58 škola u Nišu svoje terene i balon sale pretvore u humanitarne parkinge i time obezbede nova mesta kako bi ovaj začarani i zagađeni krug funkcionisao što bolje i efikasnije.

Podsetimo, krajem marta roditelji, nastavnici i komšije su protestovali zbog izgradnje parkinga pored škole i tom prilikom istakli da će izduvni gasovi iz automobila naškoditi zdravlju njihove dece i da će ih buka ometati u svakodnevnim školskim aktivnostima.

Urbana Gerila, inače grupa anonimnih aktivista često izvodi slične akcije ukazujući na kretivan način sve ono što nije dobro u gradu.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 42 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 31 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend