Društvo

Gerilci nakon Tvrđavskog mosta i Medijanu upisali u Ginisovu knjigu rekorda

Foto: Urbana gerila Niš
Niška Urbana gerila upisala je arheološko nalazište Medijana u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji za najdužu nedostupnost nalazištu za turiste, jer je godinama unazad zatvoreno zbog rekonstrukcije.

Dužina radova na rekonstrukciji arheološkog nalazišta Medijana koja je godinama zatvorena za javnost, inspirisala je Gerilce na akciju te su odlučili da nešto preduzmu.  Oni su, kako su  to i učinili nešto ranije sa Tvrđavskim mostom upisali pomenuti lokalitet u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji za njadužu nedostupnost za turiste.

„Ekskluzivna vest! Nekako neprimetno, pravom gerilskom akcijom, u Niš su stigli predstavnici Ginisove komisije i uručili specijalno priznanje Arheološkom nalazištu Medijana! Za najdužu nedostupnost nalazištu za turiste, Medijana je ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Čestitamo!“, napisali su Gerilci na Fejsbuk stranici.

Podsetimo, kapije Medijane zatvore su od jeseni 2017. godine, a rok njenog otvaranja se produžavao više puta, te su Nišlije konstatovale da su je Rimljano izgradili za kraće vreme nego što ga aktuelna vlast rekonstruiše.

Prema poslednjim najava Andriane Anastasov, većnice resorno zadužene za oblast kulture i turizma očekuje se da lokalitet bude ponovo otvoren do kraja godine, jer je projekat rekonsturkcije muzejske zgrade završen, ali je kako je kazala, potrebno da se i ostali radovi privedu kraju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 15 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 11 minut

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 8 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 5 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend