Društvo

Gerilci pritekli u pomoć stanarima Somborske i postavili privremenu zaštitnu ogradu od guma

Foto Urbana Gerila
Žitelji Somborske ulice godinama unazad ukazuju na problem bezbednosti u saobraćaju i česte udese, jer, kako kažu, nesavesni vozači voze mnogo većom brzinom od dozvoljene posebno u kružnom toku, pa se automobili umesto na kolovozu često nađu na trotoaru. Višegodišnji problem stanara ove ulice privukao je pažnju Urbane gerile koja je na sebi svojstven način rešila da im pomogne u njegovom rešavanju i postavila privremenu zaštitnu ogradu od guma, pozivajući nadležne da slede njihov primer.

Stanari ovog dela Panteleja su više puta puta upozoravali na česte saobraćajne nezgode i probleme u saobraćaju o čemu smo mnogo puta izveštavali. Ističu da se udesi dešavaju najčešće zbog toga što vozači ne poštuju saobraćajne propise i voze mnogo većom brzinom od dozvoljene ugrožavajući pritom svoj i život žitelja ovog kraja.

Umesto zaštitne pešačke ograde, ograda od guma Foto: Urbana gerila

Nadležnima su se kako kažu obraćali godinama unazad jer problem sami ne mogu da reše, ali je sve ostalo na obećanjima, te su kako kažu polako počeli da gube nadu da je rešenje za njihov problem uopšte i moguć. Ipak apel građana stigao je i do Urbane gerile koja nije ostala nema za njihove nedaće i postavila privremenu zaštitnu ogradu.

“Posetili smo i ꜥPantelejsku šikanuꜥ na Somborskom bulevaru i još jednom ukazali na ogromnu opasnost nebezbednog kružnog toka, gde se često dešavaju saobraćajne nezgode. Postavili smo 80 guma, u crvenoj i beloj boji, kao privremenu zaštitnu ogradu, a sada pozivamo nadležne institucije da reaguju i ovu ꜥcrnu tačkuꜥ u gradu trajno obezbede!”, pozivaju Gerilci  nadležne da slede njihov primer.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je nedavno na jednoj pres konferenciji kazala da će prilikom postavljanja zaštitnih pešačkih ograda za koje je raspisana javna nabavka, biti sagledana i Somborska ulica jer je najvažnije sačuvati živote građana.

Podsetimo, reč je o o anonimnim aktivistima koji kroz brojne kreativne akcije skreću pažnju na probleme i ukazuju na sve ono što nije dobro u gradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 7 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend