Društvo

GO Medijana izdvaja 1,75 miliona za Anđelinin nastup, građani traže da se novac preusmeri bolesnom detetu

Foto: GO Medijana
Gradska opština Medijana planira da izdvoji 1,75 miliona dinara iz budžeta na nastup pevačice Anđele Vujović, publici poznate pod imenom Angellina, za doček Srpske Nove godine u parku Svetog Save. Pregovori su u toku, a nezadovoljni građani pokrenuli su peticiju da se novac preusmeri na račun Mihajla Stamenkova koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

Gradska opština Medijana raspisala je  tender bez objavljivanja javnog poziva, te je u toku pregovarački postupak sa agencijom koja zastupa Angellinu. Prema tenderskoj dokumentaciji predviđeno je da kocert traje od 21:30 do ponoći.

U obrazloženju nabavke navodi se da su se prilikom odabira izvođača vodili “željom da zadovolje muzičke ukuse i mlađih i starijih generacija koje žive na njenoj teritoriji”, kao i raspoloživim novcem.

Inače, Anđela Vujović najpre je nastupala u klubovima i postala poznatija obradom popularnih pesama, a šira publika je upoznala nakon učešća u emisiji Ami G Show koja se emituje na televiziji Pink.

Nezadovoljna odlukom opštine, Niška humanitarka Marina Adamović, pokrenula je peticiju kojom traži da se novac namenjen proslavi preusmeri za lečenje Mihajla Stamenkova,  a peticiju su podržali brojni građani.

“Novac kojim raspolaže ova Opština ne treba baciti u takvu vrstu provoda, već uložiti u zdravlje bar jednog deteta”, napisala je u peticiji i obrazložila da je 11-godišnjaku novac potreban za lek koji košta 400.000 evra, a koji još uvek nije odobren u Srbiji.

“Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još uvek nije odobren u Srbiji. Njegova cena je oko 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života. Mihajlo nema vremena i potrebno je da ide učestalo na fizikalne terapije i vežbe koje bi usporile progresiju bolesti “, piše u apelu za pomoć.

Inače, Mihajlo je rođen 2011. kao zdrav dečak iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a njegove zdravstvene tegobe krenule su 2015. Tri godine kasnije  dijagnostikovana mu je Dišenova mišićna distrofija. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja.

Podsetimo, Opština Medijana tradicionalno organizuje doček pravoslavne Nove godine, a prošle godine koncerta nije bilo zbog epidemiološke situacije.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 53 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend