Društvo

Godinu dana šale i smeha – grupa In Niš we don’t say slavi 1. rođendan

Fejsbuk grupa In Niš we don’t say čuva kulturni identitet južnjaka, a nastala je sa ciljem da na jednom mestu okupi Nišlije i one koji se tako osećaju. Godinu dana kasnije grupa broji 23.000 članova a odlikuje je ljubav prema gradu na Nišavi, obilje humora i prepoznatljiv govor karakterističan za ovaj deo Srbije.

Milena Antić Latković, administrator grupe je za City Smart radio kazala da su za godinu dana “svašta preturili preko glave”, te da je grupa i  nastala sa namerom da očuva kulturni identitet Nišlija i unese malo vedrine u ova teška vremena.

“Grupa okuplja sve oni koji ovaj grad nose u srcu, ma gde bili. Odlikuje je smeh, šala i puno ljubavi, a bogami i po koja svađa”, kaže kroz smeh Milena i dodaje. “Mi, Nišlije smo takvi, srčani”.

Ona objašnjava da svaki član grupe može da podeli sa drugima nešto što je na njega ostavilo snažan utisak bilo to nešto loše ili dobro.

“Ako je nešto lepo radujemo se zajedno, a  ako je nešto loše, trudimo se da zajednički pronađeno rešenje. Upravo na tom jedinstvu i počiva ova grupa, a to je ono što je čini posebnom”, priča sagovornica i dodaje da grupa broji 23.000 članova.

Zahvaljući niškoj grupi, koja je postala prepoznatljiva i van zidina našeg grada, u prethodnoj godini smo se puno smejali, naučila da primamo i damo ljubav zahvaljući akciji Another Chance for Love koja se iz grupe proširila na čitav grad, svedočili humanosti, ali i po kojoj nepravdi koja je rešena u korist građana.

“Grupa počiva na vrednostima koje smo možda negde usput zaboravili, a naša namera je bila da ih oživimo i vratimo u ovo moderno društvo”, kaže Milena i dodaje da je učinjeno puno dobrog u poslednjih godinu dana.

Zbog trenutne epidemiološke situacije nisu u mogućnosti da proslave 1. rođendan onako kako dolikuje, ali ih to nije sprečilo da požele želju.

Želja se, kažu, ne otkriva nikome, posebno ona rođendanska, jer postoji opasnost da se ne ostvari. Međutim, ako je u isto vreme poželi čak 23.000 Nišlija, nema izgleda da se ne ostvari.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend