Društvo

Golovima do zdravlja ‒ humanitarna sportska nedelja u „Sremcu”

Foto: Prva niška gimnazija "Stevan Sremac"
Učenici Prve niške gimnazije "Stevan Sremac” od ponedeljka 9. maja do petka 13. maja učestvuju u sportskim takmičenjima humanitarnog karaktera. Humanitarnu sportsku nedelju u kojoj se u fudbalu nadmeću ekipe svih razreda, ali i njihovi profesori, pod nazivom "Golovima do zdravlja”, na inicijativu učenika gimnazije organizuje učenički parlament. Novac koji se prikupi tokom turnira biće usmeren kao pomoć za lečenje naše sugrađanke Marine Đorđević.

„Željni druženja i zanimljivih akcija koje su prethodne dve godine zbog epidemije koronavirusa uglavnom izostajale, učenici Prve niške gimnazije „Stevan Sremac” pokrenuli su inicijativu da se organizuju takmičenja u fudbalu, a ideja je i da se nadmeću u košarci i drugim sportovima“, navode iz Gimnazije.

Poseban izazov su kako kažu, utakmice u kojima će se đaci nadmetati sa svojim profesorima. U prvom kolu takmičenja učestvuje čak osamnaest ekipa, a utakmice će se igrati tokom časova fizičkog vaspitanja, ali i nakon nastave na terenima u školskom dvorištu. Drugo kolo takmičenja igra se u sredu, a zatim će uslediti treće kolo, polufinale i finale u četvrtak i petak.

Kruna ovih sportskih dešavanja u najstarijoj niškoj gimnaziji je humanost, po kojoj su njeni parlamentarci već dobro poznati. Tako će svi učesnici takmičenja dati kao kotizaciju po 200 dinara, a i svi ostali učenici škole, koji će biti u publici, kao i profesori, mogu donirati novac do kraja turnira u skladu sa svojim mogućnostima.

Novac koji će se prikupiti tokom ove sportske nedelje biće namenjen lečenju naše sugrađanke Marine Đorđević. Marina Đorđević iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži.

Podsetimo, Marinini prijatelji su organizovali više humanitranih bazara i akcija. U humanitarnim akcijama za Marinu učestvovali su i učenici niških škola, studenti raznih niških fakulteta, a novac je prikupljan i na koncertima i književnim večerima organizovanim u Nišu prethodnih meseci.

Oni koji žele da pomognu mogu poslati i SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske. Novac se može uplatiti i na dinarski 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Relatives
Za 1 minut

Say it Loud Its Coming Up Again

Relatives
Paul Weller
Za 4 minuta

Wishing on a Star

Paul Weller
Bryan Ferry & Roxy Music
Za 7 minuta

Jealous Guy

Bryan Ferry & Roxy Music
Josephine Oniyama
Za 12 minuta

Desert Without a Stream

Josephine Oniyama
Barry De Vorzon
Za 15 minuta

Theme From the Warriors

Barry De Vorzon

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend