Društvo

Goran Đorđević novi načelnik niške komunalne milicije

Foto: City Smart
Novi načelnik komunalne milicije je Goran Đorđević, dugogodišnji član gradske uprave i nekadašnji načelnik pojedinih uprava. Između ostalog, bio je načelnik Uprave za omladinu i sport. On je na ovom mestu zamenio dosadašnjeg načelnika Milana Đorđevića, a na dužnost je zvanično stupio danas.

Kako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ranije objasnila, razlog za promenu načelnika je usklađivanje rada Komunalne milicije sa zakonskim regulativama. Ona je navela da načelnik ove službe prema tome mora da bude diplomirani pravnik. Zbog toga je na dužnost načelnika Komunalne milicije stupio Goran Đorđević, koji ima završen Pravni fakultet u Nišu.

Đorđević se povodom nove funkcije obratio medijima, pri čemu je izjavio da 23 godine radi u gradskoj upravi. Prema njegovim rečima, za to vreme je bio načelnik Uprave za građanska stanja i opšte poslove, načelnik Uprave za omladinu i sport, kao i zamenik načelnika Uprave za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport.

“Imali smo razgovor sa gradonačelnicom, a krajem prethodne nedelje sam imao razgovore sa većnicima. Cilj je da se poveća prisustvo komunalne milicije, da se poveća broj komunalnih milicionera, da oni budu prisutniji, transparentiniji, vidljiviji na ulici, da se poboljša saradnja sa građanima”, izjavio je Goran Đorđević. Dodao je da je već tokom vikenda udvostručen broj patrola.  Razlog je bio taj što se radi o udarnim danima, gde se češće dešava kršenje mera.

Iako nema položen kurs za komunalnog milicijaca, on je započeo sa radom na ovom radnom mestu, a zakon mu omogućava izvesno vreme da sve uskladi, kazala je gradonačelnica. Kako je rekla, u Komunalnoj miliciji nije bilo smena, već je sve samo usaglašeno sa zakonom o komunalnoj miliciji. Iako se protiv bivšeg načelnika Milana Đorđevića vodi predistražni postupak zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, o tome ovom prilikom nije bilo reči.

Komunalna milicija će u narednom periodu raditi na suzbijanju kovida, gde će se vršiti rigoroznija kontrola. Takođe će se baviti vanpijačnom prodajom, ali i nesavesnim vlasnicima pasa i psima lutalicama. U daljem periodu, biće zaposleno još pet komunalnih milicijaca. Planirano je i doniranje nove opreme i automobila, bolji smenski rad i bolja organizacija u poslu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend