Društvo

Grad daje 100.000 dinara porodicama čiji su stanovi izgoreli u požaru u ulici Nikole Pašića

Foto: J.J.
Porodice čiji su stanovi izgoreli u požaru u ulici Nikole Pašića, utorak će dobiti po 100.000 novčane pomoći od Grada, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

„Porodice čiji su stanovi izgoreli u ulici Nikole Pašića dobiće dve neto zarade kako bismo ih finansijski osposobili za dalji život. Oni će dobiti po 100.000 dinara i to će biti isplaćeno utorak“, kazala je Sotirovski. Ona je istakla da će im ta suma pomoći da saniraju stanove.

Na pitanje novinara da li će Grad pomoći da se reši problem krova, s obzirom na to da je popravka procenjena na 700.000 dinara, Sotirovski ističe da to nije briga grada, već stanara zgrade. „Kad rekonstruišete krov svi stanari su dužni da učestvuju u tome, ne samo oni koji su imali problem na poslednjem spratu. Mi smo dali nalog Niš stanu da ukloni lim koji predstavlja opasnost za prolaznike i to će biti završeno danas. Oni će takođe pokriti krov koliko god je moguće zbog ovog lošeg vremena. Sve ostalo je na vlasnicima stanova i ljudima koji žive u toj zgradi,“ ističe.

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice kazala  je da su uzrok požara bile instalacije, međutim u Osnovnom javnom tužilaštvu su nam kazali da uzrok požara još nije poznat.

Podsetimo 7. maja, pola sata pre ponoći izbio je požar u ulici Nikole Pašića. Požar je izbio u stanu na drugom spratu, a zatim se vatrena stihija proširila i da treći i četvrti sprat. Kako su nam kazali u policiji požar je izbio u stanu koji je okrenut suprotno od ulice pa su vatrogasci morali da koriste korpu-dizalicu kako bi evakuisali stanare sa četvrtog sprata. Među evakusisanim stanarima bilo je četvoro odraslih i jedno dete.

Angažovano sedam vatrogasnih vozila, a u akciji gašenja požara učestvovalo je 24 vatrogasca. Stanari čiji su stanovi izgoreli su nakon požara smešteni  u Regionalni centar za profesionalni razvoj i obrazovanje.

Učenici OŠ “Učitelj Tasa”, organizovali su se da pomognu svom drugu iz odeljenja čija je porodica ostala bez stana i organizovali niz humanitarnih akcija na kojima su prikupili više od 250.000 dinara. U akciju prikupljanja pomoći za šestočlanu porodicu uključili su se učenici, roditelji i nastavnici i pored novca sakupili su i odeću, obuću, posteljinu, pa čak i  nešto od nameštaja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 25 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 21 minut

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 18 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend