Društvo

Građane dočekale suve slavine na javnoj česmi u rekonstruisanom parku, nadležni tvrde da vode ima, ali se ispituje ispravnost

Foto: J.J.
Javna česma u rekonstruisanom parku preko puta zgrade Suda i Narodnog pozorišta ne radi, te građani negoduju jer spoljna temperatura prelazi trideseti podeok celzijusove skale, a vode nema. I dok iz Opštine Medijana tvrde da je česma bila zatvorena zbog rekonstrukcije parka i da je u toku postupak ispitivanja ispravnosti vode, gradonačelnica Dragana Sotirovski sa druge strane smatra da su za suve slavine u vreme letnjih žega odgovorne opštine u čijoj nadležnosti je i briga o njima.

„Napolju je ogromna žega, a javna čema parku ne radi i tako je već danima. Kada su već rekonstruisali ovaj park, mogli su i česmu da poprave kad su već želeli da ga urede“, kaže jedna sugrađanka i dodaje da ukoliko sugrađani žele da se osveže moraju da odu do česme u centru grada ili pak kupe flaširanu vodu u nekoj od odližnjih prodavnica ili trafika.

Jedan od prolaznika koji je hteo da natoči vodu, ali ga je dočekala suva slavina, komentariše ironično da česma ima drugačiju namenu. „Sve dok me nije dočekala suva slavina na česmi mislio sam da ona služi da se ljudi osveže i napiju vode, ali tek sada shvatam da je njena namena zapravo drugačija i da je deo enterijera u novorekonstruisanom parku“, kaže Nišlija.

Suve slavine dočekale su i našu novinarsku na terenu koja je odgovor na pitanje zbog čega javna česma ne radi u vreme letnjih žega potražila od nadležn Opštine. „Česma preko puta Suda ne radi jer je bila zatvorena zbog rekonstrukcije parka. Prema informacijama kojima raspolaže GO Medijana česma je ispravna,  ali je u toku provera ispravnosti vode“, navodi se u odgovoru Opštine Medijana.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je komentarišući slučaj zatvorene česme kazala da vode ima i da će česma proraditi kroz par dana. Sotirovski nije propustila da još jednom uputi kritiku na račun Opština koje su kako kaže zadužene za česme, podzemne kontejnere i atarske puteve na svojoj teritoriji.

„Podela vlasti između Grada i Opština je malo drugačija. Opštine po statutu imaju zaduženje da regulišu i da brinu o česmama. Ja se nekada, čini mi se s pravom ljutim kada dočekamo 1. juli, a dam neke česme u gradu ne rade i mislim da je nedopustivo za bilo grad, pa i grad Niš kao grad koji ima ovoliko stanovnika i gde je temperatura preko 35 stepeni“, ističe gradonačelnica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Daniel Merriweather
Pre 17 minuta

Red

Daniel Merriweather
Abba
On Air!

The Winner Takes it All

Abba

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend