Društvo

Građani ljuti zbog koncerta pod nazivom “Pobeda nad koronom”, dirigent kaže da je reč o metafori

Reklamni plakat kojim se najavljuje tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije "Naissus", pod sloganom "Pobeda nad koronom" izazvao je lavinu komentara građana na društvenim mrežama. Građani pišu da je sramota reklamirati koncert pod ovakvim sloganom, posebno u vreme kada Srbija beleži rekordan broj obolelih od korone, dok dirigent filharmonije, Zoran Andrić objašnjava da je reč o metafori.

Građani revoltirani sloganom poručuju organizatorima da je sramno reklamirati koncert pa još na ovakav način i to u danima kada Srbija beleži rekordan broj obolelih od virusa.

“Da odu oni ispred kovid ambulanti da drže koncert! Ako koncert, ali sramota šta piše. Ceo svet je pod takvim naletom oboljevanja a mi se zevzečimo”, glasi jedan od komentara.

Među komentarima građana bilo je i onih ironičnih, te jedan od komentara glasi: “Čestitam svim Nišlijama pobedu protiv korone! Zaslužili ste punu halu!”.

Komentari su nastavili da se nižu, uz osudu Nišlija, a fotografije dele na društvenim mrežama.  Međutim, dirigent filharmonije i autor pomenutog slogana, Zoran Andrić kaže da je u pitanju metafora te da je ovo izraz želje da se muzikom pobedi korona.

“Svi mi želimo pobedu nad koronom. Naslov je metaforičan, a ako građani nisu maštoviti… pa ako neko treba zbog toga da ide zatvor neka ide, ajde,” kaže Andrić i dodaje da će koncert u nedelju biti najbezbedniji događaj u gradu kao i da će biti ispoštovane sve epidemiološke mere.

Inače, koncert je zakazan za nedelju 16. januar u 20h, a ove godine učestvuje ukupno 10 tenora i soprana iz Srbije, a specijalna gošća će biti sopranistkinja Irina Polivanova iz Rusije. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 10 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend