Društvo

Građani najavili protest, nadležni poslali mašine

Radovi na sanaciji Igmanske ulice počeli su juče i to istog dana kada su njeni žitelji najavili blokadu saobraćaja. Protest se nije održao, a građani smatraju da datum početka radova nije slučajano odabran. Nadležnima poručuju da će pomno pratiti radove na rekonstrukciji kolovoza, te da će ukoliko oni u nekom trenutku stanu, izaći na ulice.

Stanari Igramske ulice pričaju da su se iznenadili kada su juče u podne zatekli mašine na ovoj trasi, kao i da nakon brojnih prekršenih obećanja tokom godine nisu uvereni da će njihovi zahtevi zaista biti i ispunjeni.

“Juče oko podneva mašine su ušle u ulicu i radovi su počeli, međutim svega sat vremena kasnije radnici su otišli, uz obećanje da će se vratiti narednog dana rano izjutra”, priča građanin. Dodaje: ”  Nismo ubeđeni da je rekonstrukcija zaista i počela, šta ako je opet pukla neka cev i neophodmo je da se zameni, pa zato kopaju. Verovaćemo tek kada se radovi zahuktaju”.

Građani poručuju da će pratiti intenzitet radova, te ako oni u nekom trenutku stanu izaćiće na ulice, jer su kako kažu istrajni u zahtevima da ulice bude potnuno rekonstruisana i bezbedna kako za vozače tako i za pešake.

Vest o početku sanacije ove ulice objavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. “Počeli su radovi na rekonstrukciji Igmanske ulice. Kocka iz te ulice odlazi u istoriju. Posle skidanja kocke sledi zamena vodovodne mreže”, napisala je Sotirovski.

Podsetimo, žitelji Igramske ulice su od nadležnih zahtevali potpunu rekonstukciju ulice koja podrazumeva zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranje i postavljanje saobraćajne signalizacije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 36 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 33 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 25 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend