Društvo

Građani najavljuju blokade Čamurlijskog puta zbog ugrožene bezbednosti u saobraćaju

Foto: Pixabay
Meštani Čamurlije najavljuju jednočasovnu blokadu puta u sredu 18. maja, zbog kako kažu, sve učestalijih saobraćajnih nezgoda kao posledice brze vožnje od kojih se poslednja dogodila pre sedam dana, a u nedostatku usporavača brzine na tom putnom pravcu. Put će biti neprohodan u periodu od 18 do 19h, a meštani navode da će se blokade nastaviti i u danima koji slede sve dok problem ne bude sagledan od strane nadležnih.

Povod blokade je navode meštani događaj koji se desio 10. maja kada je u udesu na Čamurlijskom putu teže povređen 15-godišnjak, iako su kako tvrde u više navrata pre tog događaja nadležnima ukazivali na problem bezbednosti u saobraćaju.

Meštani Čamurlije tvrde da su dan kasnije imali sastanak sa rukovodstvom Opštine Crveni Krst i zahtevali postavljanje signalizacije i ležećih policajaca u roku od sedam dana, a kako zahtev nije ispunjen u navedenom roku odlučili su se na protest.

“Kako još uvek radova nema, najavljujemo blokadu saobraćaja 18. maja od 18 sati na Čamurlijskom putu u trajanju od 60 minuta, svakodnevno, do ostvarivanja našeg zahteva”, poručuju meštani.

Građani navode da su saobraćajne nezgode na ovom putnom pravcu česta pojava i da su neke od njih za posledicu imale fatalni ishod, ali i da pored toga ležećeg policajca i signalizacije koju godinama unazad traže i dalje nema.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 12 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 9 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend