Društvo

Građani podneli prijavu građevinskoj inspekciji zbog neobezbeđenog gradilišta pored osnovne škole

Foto: City Smart
Roditelji učenika koji pohađaju OŠ "Sveti Sava" podneli su prijavu građevinskoj inspekciji, zbog kako tvrde, nelegalnog gradilišta na svega dvadesetak metara od školskog dvorišta. Zabrinuti roditelji upozoravaju da gradilište na kome se uveliko izvode radovi nije ograđeno, te je bezbednost dece ugrožena, a nema ni građevinske table obavezne po Zakonu. Da li je građevinska inspekcija izvršila nadzor i šta je ustanovila nismo uspeli da saznamo, jer do trenutka pisanja ovog teksta odgovor nije stigao.

Pripremni radovi na izgradnji humanitranog parkinga pored osnovne škole, nastavljeni su krajem prošle sedmice, a roditelje i nastavnike je zabrinulo i to što gradilište nije obezbeđeno niti ograđeno, te mališani nesvesni opasnosti stalno pretrčavaju. Nema ni gradilišne table koju po Zakonu svako gradilište mora da poseduje, u šta se uverila i novinarka na terenu.

“Pripremni radovi obuhvataju čišćenje terena, iskop i odvoz viška materijala, ravnanje i nabijanje slojeva. Navedeno gradilište nije obezbeđeno u skladu sa Zakonom. Ne poseduje gradilišnu tablu, obaveznu prema pravilniku o izgledu”, navodi se u tekstu prijave.

Prijava Foto: FB grupa Nećemo parking pored škole Niš

Građani pozivaju Građevinsku inspekciju da izvrši nadzor nad radom kako se u tekstu prijave navodi,  investitora, izvođača i ostalih učesnika u izgradnji budućeg parkinga, kao i da se izvrši pregled projektne dokumentacije.

“Kako se radi o gradilištu u neposrednoj blizini osnovne škole, očekujemo hitnu reakciju nadležnih službi, kako se ne bi desile neželjene situacije vezane za bezbednost dece i njihovih roditelja na ovom nelegalnom gradilištu”, piše u prijavi.

Da li je Građevinska ispekcija izvršila nadzor gradilišta i šta je ustanovila, za sada nije poznato ni roditeljima, ni novinarima, koji do trenutka pisanja ovog teksta nisu dobili odgovore.

Podsetimo, radovi na izgradnji  parkinga najavljenog novembra prošle godine, počeli su u drugoj polovini marta, a zabrinuti roditelji su pokušali da spreče njegovu izgradnju najpre peticijom,  a kada u tome nisu uspeli odlučili su se na protest.

Međutim, gradonačelnica Dragana Sotirovski je protest protupačili kao politički dirigovan čin uoči izbora. Roditelji i nastavnici nisu uspeli da promene mišljenje nadležnih ni na sastanku održanom u Gradskoj kući na kome su izneli argumente zbog čega parkingu, pa bio on i humanitarni nije mesto pokraj školskog dvorišta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend