Društvo

Građani upozoravaju da je do česme u Čairu moguće prići samo čamcem

Foto: M.A.
Javna česma u obliku puža u parku Čair, okružena je vodom, a jedini put do slavine vodi preko improvizovanog prilaza koji čine dva kamena. Građani upozoravaju da je česma nepristupačna posebno mališanima koji se ovde svakodnevno igraju. Ono što ih posebno zabrinjava je "prilaz" sačinjen od kamenja, koje je pritom klizavo, te strahuju bi se deca mogla povrediti.

Sugrađanka, koja je javno ukazala na ovaj problem u Fejsbuk grupi In Niš we don’t say, kaže da je do česme nemoguće doći bez čamca i plivanja. Ona ističe da problem postoji već godinama i da je vreme da se neko njime pozabavi.

Ono što posebno zabrinjava ovu Nišlijku je što bi deca mogla da se povrede pri pokušaju da priđu samoj česmi, jer je kamenje, postavljeno umesto prilaza, jako klizavo.

Foto: M.A.

Građani  se slažu da je ovo veliki problem posebno u vreme velikih vrućina i da je deci prilaz  posebno otežan.

„Ja se sećam ova česma je bila ovako poplavljena još kad sam ja bio baš mali. Bilo je neko kamenje na koje si mogao da staneš. Ako nisu 20 godina to popravili neće ni sad“, nepoverljiv je jedan Nišlija.

„Ova česma se nije promenila od kada je napravljena. Ja se ne sećam kada je bila bez bazena“, kaže drugi.

Nišlije predlažu različita rešenja od toga da pozovu Urbanu gerilu u pomoć, protestuju, pa do toga da taguju gradonačelnicu u objavi.

„Da počnemo svi određene funkcionere, recimo gradonačelnicu da tagujemo po društvenim mrežama možda nekome količina tagovanja dosadi pa i uradi nešto“, glasi jedan od predloga građana.

U potrazi za rešenjem višegodišnjeg problema, novinarka je kontaktirala nadležne. U Naissusu kažu da će pokušati da reše problem prilaza česmi i da voda ne otiče jer je verovatno odvod zapušen.

„Na građanima je da je čuvaju i brinu da se odvod ne zapuši kako se voda ne bi zadržavala“, kažu u JKP Naissus. Apeluju na sve građane da ne bacaju otpad u javne česme i da ih ne uništavaju kako bi bile funkcionalne.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Peter Gabriel
Za 1 minut

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 5 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 8 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 12 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 15 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend