Društvo

Građani upozoravaju na ogoljene žice duž ograde Tvrđavskog mosta, nadležni najavljuju kamere

Pažnju prolaznika privukli su ogoljeni kablovi i počupane žice koje nemarno vise sa desne strane ograde Tvrđavskog mosta, pa građani postavljaju pitanje bezbednosti. Čelnici grada, sa druge strane, stanje rasvete na mostu pripisuju vandalima i najavljuju postavljanje video nadzora na svim važnijim tačkama u gradu.

Ogoljeni kablovi koji nemarno vise na više mesta duž ograde Tvrđavskog mosta i  isčupane zabirnuo je građane koji upozoravaju na opasnost.  “Kablovi vise i to niko ne primećuje. Tim mostom svakodnevno prolazi ogroman broj ljudi, ali i dece, neko dete bi moglo ozbiljno da se povred, sa strujom nema igranja”, komenatriše jedan prolaznik.

Sa stanjem rasvete na mostu upoznati su i nadležni, koji uzvučene kablove pripisuju vandalima i najavlju postavljanje video nadzora na svim važnijim tačkama u gradu. “Mi smo prošle nedelje imali zvaničan sastanak sa novim načelnikom policijske uprave i zaključili da je neophodno da grad ovako veliki poput Niša ima svoj video nadzor, sa tim ćemo krenuti verovatno u drugoj polovini godine”, najavljuje gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sotirovski objašnjava da će pod kamerama biti sva važnija mesta: “Nećemo pokrivati samo raskrsnice već i sva značajna mesta od Tvrđave preko najvažnijihi najvećih parkova do neuralgičnih tačaka gde vandalima mora da se stane na put”. Gradonačelnica međutim nije kazala da li će kablovi biti sanirani niti kada će to biti učinjeno.

Podsetimo, rekonstrukcija mosta počela je krajem juna 2019. godine, a most je za pešake otvoren 2. avgusta prošle godine, uz probijanje tri roka. Svega dve nedelje od završetka radova na mostu se pojavile pukotine, a javili su se i problemi s rasvetom od kablova pričvršćenih izolir trakom, pa do osvetljenja koje za vreme trajanja Nišvila nije bilo u funciji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 38 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 44 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 49 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 53 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend