Društvo

Gradonačelnica najavaljuje čuvare u javnim toaletima kao u svim modernim evropskim gradovima

Foto: T. Todorović
Javni toaleti u Čairu i ispod Trvđavskog mosta na Keju čija rekonstrukcija je započela pre par meseci su završeni i biće otvoreni po dobijanju upotrebne dozvole, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Ona je takođe najavila i da će toalete obezbeđivati čuvari.

„Toalete koje smo započeli, jesmo završili, čekamo upotebnu dozvolu. Kada se upotrebna dozvola završi, biće otvoreni toaleti javni“, kazala je gradonačenica prilikom obilaska praka „Čair“.

Dodala je da će ispred vrata renovinarnih javni toaleta biti postavljeni čuvari koji će ih obezbeđivati.

„Naravno imaće takođe ljude koji će te toalete obezbeđivaći, biće uslovno rečeno na vratima kao u svim modernim gradovima da se ne bi dešavalo to što se dešavalo prethodnih godina da se kradu slavine, da se lomi i uništava enterijer i mislim da se na taj način priključujemo velikim evropskim gradovima, da jednostavo neke stvari uvedemo u sistem“, zaključuje Sotirovski.

Podsetimo, nakon brojnih odlaganja i pomeranja rokova krajem februara ove godine direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, Dušan Radivojević je novinarima kazao da je rekonstrukcija javnog toaleta u Čairu pri kraju,a da će onaj na Keju biti završen kroz 60 dana.

Na teritoriji grada Niša nalazi se osam javnih toaleta. Najstariji toalet je u jako lošem stanju i nalazi se iza Narodnog pozorišta. U njemu se još uvek koriste čučavci i pisoari, koji često nisu u funkciji.

Javnih toaleta ima još u Tvrđavi, u sklopu izložbenog prostora galerije “Salon 77”. Renoviran je pre šest godina. Zatim mobilni toalet u Parku Svetog Save, kao i toalet na Trgu Mije Stanimirovića u blizini Apelacionog suda, koji nije u funkciji.

Takođe od osam javnih toaleta samo je jedan prilagođen osobama sa invaliditetom na trgu Pavla Stojkovića. Na nedostatak javnih toaleta u gradu ili bar onih koji su uređeni ukazala je grupa anonimnih aktivista poznatija kao Urbana gerila.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cee Lo Green
Za 1 minut

The Way

Cee Lo Green
Jason Mraz
Za 4 minuta

The Remedy (I Won't Worry)

Jason Mraz
Boyzone
Za 8 minuta

Higher And Higher

Boyzone
Eli Paperboy Reed
Za 11 minut

Come And Get it

Eli Paperboy Reed
Relatives
Za 14 minuta

Say it Loud Its Coming Up Again

Relatives

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend