Društvo

Gradonačelnica najavljuje skoro otvaranje vrtića u Brzom Brodu, a potom i izgradnju ambulante

Foto: V. Petrović
Nakon što je grejanje u OŠ "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu prebačeno s uglja na gas i time smanjeno zagađenje životne sredine, počeli su radovi na zameni stolarije kako bi objekat bio energetski efikasniji. Projekat pod nazivom "Zajednici zajedno" sprovode Grad Niš i NIS.

Osnovna škola “Dr Zoran Đinđić” je sve do januara meseca bila jedan od zagađivača životne sredine, jer je objekat više od decenije u toku zimske sezone koristio kotlaricu na ugalj. Međutim, posle 13 godina kotlarnica je ugašena, a grejanje je prebačeno na gas. Ugrađen je jedinstveni gasni generator koji će grejati i novoizgrađeni vrtić čije otvaranje se očekuje za 15 dana.

“Posebno se radujemo činjenici da smo posle 13 godina od kad škola postoji uspemo da zatvorimo njenu kotlarnicu koja je bila zagađivač vazduha i da školu, a satim tim i vrtić prebacimo na grejanje na gas i da time otpočnemo gasifikaciju ovog naselja”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski i dodala da je u toku zamena stolarije te da će objekat biti energetski efikasniji.

Inače ovu školu pohađa preko 400 učenika, a broj dece koja upisuju prvi razred se svake godine uvećava, dok će se u vrtiću naći mesta za oko 100 mališana.

Ovo nije jedino što se radi  naselju Brzi Brod, jer nadležni najavljuju i ambulantu. Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni i ekonmski razvoj u toku je tender za zvođača radova, te meštani ne bi trebalo dugo da čekaju na zvaničan početak radova.

On objašnjava da će se zdravstveni objekat prostirati na površini od 360 kvadrata i biće smeštena u prostorijama nekadašnje ambulante koja će biti renovirana i nadograđena, a samim tim prilagođena novoj nameni.  Pored ambulante biće predviđen prostor za mesnu zajednicu, Poštu, možda čak i policijsku stanicu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 8 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za -0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend