Društvo

Gradonačelnica o Cvetnoj pijaci: Manipulacije sa kojima mnogi ovih dana barataju jednostavno nisu tačne

Foto: J.J.
Radovi na preseljenju Cvetne pijce uveliko traju i dok prodavci negoduju jer nisu blagovremeno obavešteni, te su prinuđeni da pređu na Zelenu pijacu gde je zakup skuplji, a tezge neuslovne, gradonačelnica Dragana Sotirovski tvrdi da po sredi manipulacija i da to "jednostavno nije tačno".

Novinari su koliko juče zatekli svega nekoliko prodavaca koji pakuju kako su nam rekli, poslednjih dvadeset godina u kartonske kutije. Rok za iseljenje je 10. februar, a nekolicina preostalih prodavaca kaže da je moglo i drugačije.

Prodavci tvrde da je rok za preseljenje sa Cvetne pijace koja se ruši zbog otvaranja Beogradske kapije, gotovo „preko noći“ skraćen i njima je naloženo da spakuju stvari i presele se na drugo mesto.  Neki od njih su prešli na Zelenu pijacu uz naknadu veću za 5.000 dinara, dok drugi krše ruke, jer ne znaju šta će.

Ipak, gradonačelnica Dragana Sotirovski tvrdi da to nije istina i da se manipuliše informacijama.

„Manipulacije sa kojima mnogi ovih dana barataju jednostavno nisu tačne i kažem nema onoga ko je došao a nije  otišao zadovoljan, što iz Gradske kuće, što iz Tržnice. Dakle, to što su se oni međusobno podelili i pripadaju različitim udruženjima mi nemamo ništa protiv. Važno je da smo tim ljudima omoćili da nastave posao“, kazala je gradonačelnica novinarima.

Dodala je da su svi prodavci bili saglasni da se isele i da se o tome razgovaralo u nekoliko navrata u Gradskoj kući.

„Ono  što je najvažnije u ovom trenutku to je da su  tri delegeacije tih ljudi koji su godinama radili na Cvetnoj pijaci dolazili na rzagovor, da su svi saglasni da se isele sa tog prostora. Njima je omogućen novi prostor u zatvorenom delu zelene pijace gde su oni izrazili želju. Oni će raditi u boljim uslovima jer je ta pijaca zatvorena“, ističe Sotirovski.

Gradonačelnica je novinarima kazala i da  će na mestu Cvetne pijace najverovatnije biti izgrađen velepan Trg i da će sa tim projektom aplicirati ka Ministarstvu turizma.

Podsetimo, priča oko preseljenja Cvetne pijace i otvaranja Tvrđave aktuelizovala se pre nekoliko meseci kada su zakupci lokala i tezgi dobili rešenje o rušenju.

Povodom preseljenja Cvetne pijace oglasio se i Branislav Jovanović, odbornik u koaliciji “Niš, moj Grad” koji je kazao da je to ogledalo Niša i da zabrinjava što je aktuelna vlast pre samo dve godine poboljšavala uslove na pijaci, da bi sada brutalno rušila tezge i lokale.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 29 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 26 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 22 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 19 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend