Društvo

Gradska slava uslovila promenu datuma i vremena održavanja dečje manifestacije “Plesom do snova i zdravlja”?

Foto: arhiva City Smart
Tradicionalna manifestacija "Plesom do snova i zdravlja" u organizaciji Javno-predloškolske ustanove "Pčelica" zakazana je za četvrtak 2. jun od 10 sati na stadionu "Čair" što je izazvalo burne reakcije roditelja. Roditelji negoduju zbog izbora datuma i vremena održavanja manifestacije, povezujući ga sa proslavom gradske slave, i ističu da većina njih zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti da svoju decu odvede na događaj, a ako poslodavci budu imali sluha i dozvolili im da izađu s pola, neće moći da prisustvuju jer moraju toj istoj deci da zarade za hleb. S toga traže od ove predškolske ustanove da promeni datum održavanja manifestacije i omogući deci da pokažu svoje umeće pred punim stadionom. Hoće li se to i dogoditi novinari City Smart-a nisu uspeli da saznaju jer uprava "Pčelice" ne odgovara na naše pozive i mejlove.

Majka sa kojom smo razgovarali kaže da im je putem Viber grupe stiglo obaveštenje o datumu i vremenu održavanja događaja, koje ih je u prvi mah iznenadilo jer se kako kaže ova manifestacija, ranijih godina održavala tokom vikenda ili posle 15 sati odnosno po završetku radnog vremena.

Foto: prints krin obaveštenja

“Preko Viber grupe nam je stiglo obaveštenje o datumu i vremenu održavanja događaja, naravno uz napomenu šta je potrebno da se kupi, jer se boje menjaju svake godine i mi  iznova plaćamo uniforme, ali nas u isto vreme niko ne pita kako ćemo u radno vreme dovesti decu na stadion, ispratiti događaj i vratiti ih kući. Kako to da pravdamo poslodavcu?”, pita se ova majka.

Dodaje da bi najpre morala da zatraži slobodan dan od poslodavca kako bi dete ujutru  spremila i odvela ga na stadion, a onda ispratila manifestaciju i bezbedno ga vratila kući, a u slučaju da ne dobije slobodan dan propustiće priredbu i važan događaj u odrastanju svog deteta.

“Šta roditelj može da uradi, da zatraži slobodan dan i moli se da ga dobije, jer on  mora da navede razlog svom poslodavcu, a ako ga ne dobije da propusti priredbu i razočara rođeno dete”, pita se razočarana majka i dodaje da su pokušali da razgovaraju sa vaspitačicama, ali da one ništa ćute i sležu ramenima, svesne da ništa ne mogu da učine jer odluka zavisi od uprave.

U želji da Upravi JP “Pčelice” ukažu na problem sa kojim se suočavaju zbog izbora datuma samog događaja, roditelji su pokrenuli onlajn peticiju, ali i otvorili diskusiju na društvenim mrežama, ne bi li,  proča sagovornica, doprli do onih koji donose odluke.

Ko je doneo odluku da se manifestacija “Plesom do snova i zdravlja” održi u prepodnevnim časovima u toku radne nedelje, da li je promena uslovljena gradskom slavom i može li stav roditelja uticati na promenu ishoda, nismo uspeli da saznamo jer direktorka JP “Pčelice” Svetlana Mitić nije odgovarala na naše pozive, a do trenutka pisanja ovog teksta nema odgovora ni na mejl koji smo im uputili.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 47 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 58 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend