Društvo Obrazovanje

Hajka na profesora niške gimnazije Milana Petrovića

Nakon što je profesor Gimnazije ,,Svetozar Marković, uputio otvoreno pismo ministru prosvete, na mejlove niških medija stigla su pisma sa desetak različitih adresa. Autori pisama predstavili su se kao zabrinuti građani i tvrdili da poseduju poverljive informacije o samom profesoru, ali i konkursnoj dokumentaciji.

Zabrinuti građanin obraća se redakciji. Ističe da je neprofesionalno objaviti pismo, a pritom ne istražiti pozadinu događaja. Savesni građanin dalje navodi da profesor manipuliše emocijama. ,,Čitava javnost sažalila se nad čovekom koji je ostao bez posla, a mora da brine o bolesnom detetu”, stoji u pismu.

Građanin upućen u problematiku  ističe da je njegovo mesto zauzela ,,neka koleginica”. ,,Nesretnu ženu su najgnusnijim komentarima provlačili i vređali, a pri tom niko ništa ne zna  njoj.” On dalje navodi da ona i radi na tom mestu za koji je konkurs raspisan. Naglašavajući ,,tom” velikim slovima. Zatim da ona u prosveti radi skoro devet godina.

U pismu se dalje navodi da profesor ne ostaje bez posla, već da radi već četiri godine u toj školi. Te da je na isti, primljen po konkursu. Autor pisma dalje tvrdi da aplikacija Vučilo, nije autorsko delo pomenutog profesora, već nekog drugog.

Peti i najvažniji razlog koji je naveden jeste da je Petrović : ,,ODBIO radno angažovanje za program Internacionalne mature za koji se dobrovoljno javio, obučavao i pripremao o trošku države! (a uredno maše tim licencama na društvenim mrežama!).

Autor pisma, koji paradoksalno ima više imena, adresa i profila medije proziva zbog etike. On postavlja pitanje: ,,Da li je Milan EDUKATOR ILI MANIPULATOR! Sve naglašavajući velika slova. ,,Izmanipulisao je medijima na najbezobrazniji način tendeciozno prećutkujući činjenice koje mu ne idu u korist. E, da, proverite, ako se bavite istraživačkim novinarstvom, kako napreduju lajkovi i šerovi na Milanove objave i demante. Čak su i kolege shvatile da je manipulator! Pročitajte malo komentare od juče, nakon odgovora direktora Mišića. A, da, čudno je da ga apsolutno NIKO iz njegovog kolektiva nije podržao. Ti ljudi znaju zašto!” piše u pismu.

Podsetimo Milan Petrović je uputio otvorenu pismo ministru prosvete Branku Ružiću, nakon što je na javnom konkursa za stupanje u stalni radni odnos odbijen bez objašnjenja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali