Društvo

Hol Gradske kuće postaje deo turističke ponude, od subote otvoren za građane i posetioce

Foto: Grad Niš
Hol Gradske kuće biće otvoren za posetioce svake subote u periodu od 10 do 15 sati počevšti od 14. maja, navodi se na sajtu Grada. Oni koji žele da obiđu hol ovog zdanja mogu da se prijave za razgledanje u Turističkoj organizaciji Grada Niša od ponedeljka do petka.

Gradska kuća odnosno sedište gradonačelnice Niša od ove subote otvara vrata za građane i turiste. Oni koji žele da zavire unutra i vide kako izgleda hol ovog zdanja moraće najpre da se prijave Turističkoj organizaciji  kako bi im organizovali obilazak.

“Hol Gradske kuće moći će svake subote da obilaze i razgledaju građani i turisti počev od 14. maja ove godine u periodu od 10 do 15 sati. Zainteresovani posetioci za razgledanje hola potrebno je da se prethodno, od ponedeljka do petka, prijave Turističkoj organizaciji Niša”, piše na sajtu Grada.

Posetici će imati prilike da vide hol Gradske kuće u kome se održavaju prijemi, pres konferencije, dodele nagrada i priznanja, ali i da bliže upoznaju sa istorijom ovog velelepnog zdanja koje je nekada imalo drugačiju namenu.

Podsetimo, zgrada je građena sredinom dvadesetih godina prošlog veka za potrebe Narodne banke Srbije i jedna je od najlepših arhitektonskih objekata u Nišu. Projektant zgade bio je beogradski arhitekta Aleksandar Janković, a objekat je projektovan u stilu poznog francuskog neoklasicizma.

Objekat, koji je sedište gradonačelnika Niša, zakonom je zaštićen 1986. godine i proglašen je za značajno kulturno dobro.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 48 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend