Društvo

Humane Nišlijke napravile kućice za napuštene životinje

Foto: privatna arhiva
Nišlijka Bojana Lilić, inače ljubitelj životinja, došla je na ideju da pomogne našim četvoronožnim prijateljima koji žive na niškim ulicama, da barem na trenutak osete šta to znači imati topli dom. Bojana je, uz nesebičnu pomoć humanih ljudi, napravila deset kućica za napuštene životinje koje su raspoređene oko i u parku Čair, na Bulevaru Nemanjića i Aerodromu.
Foto: privatna arhiva

Bojana, inače ljubitel životinja kaže da je i sama pre dve godine udomila jednu kerušu, te zna koliko je život napuštenih pasa težak, posebno jer nemaju nikog ko bi se brinuo o njima i pružio mi ljubav i toplinu.

“Ja sam instruktor vežbanja, a kako držim i onlajn treninge došla sam na ideju da spojim lepo i korisno, u ovom slučaju humano i pomognem našim četvoronožnim prijateljima. Tako sam osmislila akciju za pomoć napuštenim životinjama. Uplatom od simboličnih 500 dinara na račun udruženja Pit Nišlije su dobile mesec dana bespalatnih onaljn treninga,  a mi sakupili novac ta izradu kućica”, objašnjava Bojana.

Sagovornica kaže da su se Nišlije odazvale akciji u velikom broju, zahvaljući čemu su napušteni psi dobili dobili dom. “Kućice su sastvaljene od stiropora. Osnova je karton, odozgo se lepi stiropor da bi se zadržala toplota ,a unutra su oboležene džakovima u kojima je prethodno bila hrana za pse, kako bi privučeni mirisom ušli unutra”, objašnjava ova humana Nišlijka.

Foto: privatna arhiva

Radnu akciju su podržale kaže Bojana njene koleginice, ali i vežbacice, a nakon nekoliko sati napornog rada napravile su 10 kucica koje su rasporedile na više mesta u gradu. “Kućice su postavljene u parku Čair, na Bulevaru Nemanjića i kod Aerodroma”, kaže Bojana.

Dodaje da je veliku pomoć akciji pružio i Vojkan Živković, ljubitelj pasa koji ih je, kroz smeh priča sagovornica, obučavao tehnici pravljenja kućica.

Ističe da je ovom akcijom želela da animira i druge sugrađane da slede njen primer i pomognu napuštenim životinjama da pronađu spas od niskih tepteratura i makar na trenutak osete kako je to imati dom.

“Te jadne životinje su same i napuštene, one nemaju vlasnika koji bi se brinuo o njima, nemaju topli dom i ne poznaju drugačiji život sem onaj na ulici, te makar na ovaj način možemo da im pomognu da se ugreju i sklone sa hladnoće”, kaže sagovornica i poziva sve ljubitelje životinja koji su u mogućnosti da udome nekog psa ili mačku i pruže im dostojanstven život.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 53 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend