Društvo

Humani osnovci organizovali prodajnu izložbu radova na temu Uskrsa

U dvorišu OŠ "Vožd Karađorđe" održana je humanitarna prodajna izložba uskršnjih jaja i dekoracije, koje su izradili mlađi osnovci. Ponuda je bila bogata, a posetioci brojni, te je svako mogao da pronađe nešto za sebe i učini dobro delo.

Kretivci od prvog do četvrog razreda osnovne škole su zajedno sa svojim učiteljicama, ali i starijim drugarima iz Učeničkog parlamenta na likovnim radionicama izrađivali brojne predmete namenjene prodajnoj izložbi.

U bogatoj ponudi našla su se raskošno ukrašena jaja veselih boja, dekorativne korpice, venčiči i  drugi ukrasi koji su privukli pažnju velikog broja roditelja koji su posetili izložbu. Prodajna izložba učeničkih radova imala je humani karakter, a novac će kako kažu iz škole biti uplaćen onima kojima je najpotrebniji.

Učiteljica Tanja Tasić ističe da je ovo prilika da deca ispolje svoju kreativnost, ali isto tako da nauče važnost dobrih dela. „Svake godine deca svoju kreativnost ispljavaju na različite načine, ovoga puta je to bila likovna radionica gde su farbali uskršnja jaja, pravili korpice od različitih materijala i druge ukrasne predmete. Izložba je humanitranog karaktera, a novac će biti prosleđen različitim humanitrani organizacijama“.

Učenici koje smo sredli na bazaru kažu da su uživali u likovim radionicama jer je to prilika da se izraze, druže i nekome pomognu. „Pravili smo ukrase od različitih materijala, korpice za jaja, venćiće, zeke i piliće, a bojili smo i jaja i ukrašavali ih kako bi smo danas mogli da ih izložimo, a zatim i prodamo i sakupimo novac za one kojima je neophodna pomoć“, kaže jedna učenica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Peter Gabriel
Za 3 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 7 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 11 minut

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 14 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 17 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend