Društvo

Humanitarci pomažu devojčicama iz Niša

Udruženje "Porodična Filharmonija" organizuje humanitarni bazar sa ciljem da pomogne devojčicama iz Niša: Lani koja boluje od retke bolesti kostiju da ozdravi i Emi, koja je u požaru ostala bez krova nad glavom da ponovo ima dom. Bazar se održava u prostorijama kluba Hush Hush, danas od 17h.

Kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje male Lane, ali i da bi prikupili sredstva za Emu koja je zbog požara ostala bez svog doma, udruženje „Porodična filharmonija“ organizuje humanitarni bazar „Niš je moja porodica“, te pozivaju sve građane da dolaskom pomognu devojčicama.

„Ema je ostala bez svog doma u požaru, Lani je potrebno lečenje. Ove dve devojčice su skoro pa vršnjakinje njih dve se ne poznaju, ali mi smo ih spojili i rešili da im pomognemo kao svojim sugrađankama“, navode iz Udruženja. Organizatori ističu da će se na bazaru naći najraznovsniji proizvodi i da će sigurno svako naći nešto za sebe.

Lana Cvetković boluje od retke bolesti kostiju zbog čega je četiri puta imala prelom butne kosti i ne može sama da ustane. Njoj je potreban novac za lečenje u inostranstvu. „Porodična filharmonija“ je i ranije organizovala bazar za Lanu.

Podsetimo Ema je ostala bez krova nad glavom u požaru koji se dogodio 7. maja u ulici Nikole Pašića. Požar je izbio u stanu na drugom spratu, a zatim se vatrena stihija proširila i da treći i četvrti sprat.

Učenici OŠ “Učitelj Tasa”, organizovali su se da pomognu svom drugu iz odeljenja čija je porodica ostala bez stana i organizovali niz humanitarnih akcija na kojima su prikupili više od 250.000 dinara. U akciju prikupljanja pomoći za šestočlanu porodicu uključili su se učenici, roditelji i nastavnici i pored novca sakupili su i odeću, obuću, posteljinu, pa čak i  nešto od nameštaja.

Sotirovski je najavila da će porodice čiji su stanovi izgoreli u požaru dobiti po 100.000 dinara novčane pomoći. Novac bi prema najavama trebalo da im bude isplaćen sutra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
On Air!

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 1 minut

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Za 5 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Za 9 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
Za 12 minuta

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend