Društvo

Humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za mališane u Narodnom pozorištu

Foto: Pixabay
Građani koji žele da ulepšaju praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica, mogu da naprave paketić i odnesu ga u Narodno pozorište. Akcija prikupljanja pektića traje do 25. decembra.

“Prošle godine okupili smo se spontano sa ciljem da ulepšamo praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica i za veoma kratko vreme uspeli smo da aktiviramo veliki broj dobrih ljudi”, kazao je inicijator akcije Branko Pričić.

Kako kaže sve što je potrebo da se uradi kako bi se ulepšali praznici mališanima, jeste da se u ukrasnu kesu ubace nekoliko slatkiša, grickalica, sokića uz lepu poruku, a zatim da se paktić odnese u najbliži prihvatni centar.

Svi sugrađani koji žele da se priključe akciji  paketiće mogu da ostave u Narodnom pozorištu, a kacija traje do subote 25. decembra.

Podsetimo, okupljeni oko ideje da predstojeće praznike ulepšaju deci iz materijalno ugroženih porodica, grupa dobrih ljudi prošle godine je na društvenim mrežama, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića u brojnim gradovima širom Srbije.

Tom prilikom je sakupljano 4837 paketića za decu iz 2047 porodica.

Ove godine učestvuje 20 gradova.  Prihvatni centri otvoreni su u: Nišu, Subotici, Novom Sadu,  Zrenjaninu, Vršcu, Kikindi, Inđiji, Rumi, Bačkoj Topoli, selu Đala,  Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šabcu, Lapovu, Smederevu, Beogradu i Vranju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend