Društvo

Humanitarna akcija za 13-godišnjeg dečaka iz Niša

Foto: Budi human
Humanitarni servis "Odnesi" pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za lečenje 13-godišnjeg Dušana Dinića iz Niša koji boluje od tumora na mozgu.

„Zamolili bismo va,s iako znamo da je situacija teška, da se danas odreknete nečega što ne spada u osnovne životne namirnice i da ta sredstva preusmerite malom Dušanu. Znamo da tražimo puno, ali vremena je zaista malo“, piše u Fejbuk objavi Humanitarnog servisa „Odnesi“.

Pozivaju sve sugrađane da se priključe akciji prikupljanja sredstava za Dušana i pomognu mu da ozdravi.

Dušan je rođen 04.02.2008. godine u Nišu. Bio je zdravo dete, uživao je u igri i odrastanju sve do svoje 10 te-godine kada se zbog nesnosnog bola u glavi onesvesti. Hitno je transportovan za Niš u bolnicu gde je urađena detaljna dijagnostika i otkriven tumor na malom mozgu, piše se na sajtu fondacije Budi human.

Po dobijanju dijagnoze upućen je u Univerzitetski klinički centar Beograd gde je operisan, ali operacija nije dala rezultate. Dečak je potom operisan nekoliko puta, a zatim je upućen na terapiju zračenjem, ali se bolest nije povukla.

Prema rečima Tomislava Dinića, oca dečaka koji se brine o njemu poslednji rezultati magnetne rezonance ulivaju nadu, ali je put do ozdravljenja dug i skup i zato im je neophodna pomoć humanih ljudi.

Dušanu možemo pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1070 na 3030, uplatom na dinarski  160-6000001131348-35 ili  160600000113397317 , u E-doniraj  kao i preko

Humanitarni servis “Odnesi” je deo projekta “Preduzeće, a ne smeće” koji realizuje republički Sindikat sakupljača sekundardnih sirovina u okviru programa “Swiss PRO”.

Servis “Odnesi” ima za cilj da na jednom mestu okupi fizička i pravna lica, koja donacijama u vidu reciklažnih sirovina ili određenih proizvoda ublažavaju stepen siromaštva i stvaraju uslove za radno angažovanje ugroženih lica u socijalnim zadrugama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marillion
Za 2 minuta

Kayleigh

Marillion
Barry Gibb
Za 5 minuta

In the Now

Barry Gibb
Vlada Divljan
Za 9 minuta

Nebeska Tema

Vlada Divljan
Letu Stuke
Za 13 minuta

Sutis

Letu Stuke
Familija
Za 18 minuta

Paranoja

Familija

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend