Društvo Umetnost

Humanitarna aukcija likovih radova dvanestogodišnje Elene Stojanović

Foto: Parohija Zaplanjaska
Dvanestogodišnja Elena Stojanović iz Donjeg Dragovlja u opštini Gadžin Han poseduje slikarski talenat. U želji da podstakne dalji razvoj njenog talenata lokalni sveštenik je pokrenuo humanitranu aukciju likovnih radova mlade umetnice. Aukcija je otvorena do petka u 20h, sav novac sakupljen na taj način biće iskorišećen za kupovinu slikarskog pribora.

“Naša parohija je siromašna decom i to meni kao svešteniku najteže pada, međutim svako dete koje imamo je biser i ukras ovog kraja. Jedno od te dece je Elena Stojanović, koja ima samo 12 godina, a jako je talentovana za slikanje”, kaže Dušan Janković, paroh zaplanjski koji je i bio inicijator humanitrane aukcije.

Otac Dušan kaže da je pokrenuo humanitranu akciju u želji da Eleni obezbedi pribor za slikanje, ali i isto tako usadi vrline važne za život. “Ideja je bila  da devojčica oseti da od svog rada nešto dobija,  a to će umeti da ceni i  biće motivisana da nastavi da radi na sebi i da se usavršava”, kaže sveštenik.

Objašnjava da je Elena talenat za slikarstvo pokazala još u ranoj dobi i da njen slike odišu dečjom ljubavlju. Talentovana devojčica slika prirodu, a  na njenim slikama dominiraju topli tonovi i raznovrstan kolorit.

Iako nikada nije uzimala časove slikanja, Elenine slike privlače pažnju svih onih koji ih jednom vide, a sveštenik kaže da se na njima samo prelila ljubav. Svi oni koji žele da kupe neku od slika ove talentovane dvanestogodišnjakinje ponudu mogu dati u komentaru objave na Fejsbuk stranici Parohije Zaplanjske ili u privatnoj poruci.

Aukcija traje do petka u 20h, a novac sakupljen na taj način biće iskorišćen za kupovinu slikarskog pribora i literature iz ove oblasti,, a u cilju edukacije talentovane devojčice. “Potrudićemo se da svoj dar umnoži i bude na korist ,Crkve, ovog kraja i svoje porodice. Ne da bude dobra već najbolja”, poručuje otac Dušan.

Elena pohađa šesti razred osnovne škole u Donjem Dušniku i jedina je učenica u svom razredu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 42 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 34 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend