Društvo

Humanitarna licitacija za Mihajla Stamenkova na Keju

Foto: Budi human
Košarkaška lopta sa potpisom Miloša Teodosića, dres Partizana sa potpisom svih igrača, reket Olge Danilović i mnogi drugi predmeti naći će se na humanitarnoj licitaciji za jedanaestogodišnjeg Mihajla Stamenkova iz Pirota koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Javna licitacija će se održati večeras od 18 sati u Amfiteatru na keju.

Nišlije će imati priliku da licitaraju dresove, lopte, rekete i druge predmete sa potpisom poznatih sportista poput  košarkašice Milice Dabović, fudbalera Nemanja Radonjića, tenisera Nenada Zimonjića  i mnogih drugih koji su dali doprinos ovoj humanitranoj akciji.

Pored spotrskih rekvizita na licitaciji će se naći i više od osamdeset vaučera za različite fitnes programe, članarine u teretanama, masaže, edukativne kurseve, večere u restoranima, jahanje, turističkih aranžmana, profesionalnu šminku, kozmetičke tretmane i drugo.

“Pozivamo studente, privrednike i sve ljude dobre volje da u petak, 17. juna, sa početkom u 18 sati, dođu na Amfi, pokažu svoju humanost i podrže jedan mladi život”, pozivaju organizatori.

Događaj je deo akcije “Licitiraj na keju”, a iz Studentske Asocijacije NOVA i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu kažu da je tom akcijom do sada sakupljeno više od milion dinara.

Oni koji nisu u mogućnosti da posete humanitranu licitaciju dečaku mogu pomoći slanjem SMS sadržaja 1103 na 3030 ili SMS sadržaja human1103 na 455, uplatom na dinarski 160-6000001216586-13 i devizni račun 160-6000001217009-05.

Podsetimo, Mihajlo Stamenkov boluje od Dišenove mišićne distrofije nasledne bolesti koja napada mišiće ramena, kukove, butine i listove. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja.

Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još uvek nije odobren u Srbiji. Njegova cena je oko 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života.

Mihajlo nema vremena i potrebno je da ide učestalo na fizikalne terapije i vežbe koje bi usporile progresiju bolesti.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 0 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend