Društvo

Humanitarna licitacija za Mihajla Stamenkova na Keju

Foto: Budi human
Košarkaška lopta sa potpisom Miloša Teodosića, dres Partizana sa potpisom svih igrača, reket Olge Danilović i mnogi drugi predmeti naći će se na humanitarnoj licitaciji za jedanaestogodišnjeg Mihajla Stamenkova iz Pirota koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Javna licitacija će se održati večeras od 18 sati u Amfiteatru na keju.

Nišlije će imati priliku da licitaraju dresove, lopte, rekete i druge predmete sa potpisom poznatih sportista poput  košarkašice Milice Dabović, fudbalera Nemanja Radonjića, tenisera Nenada Zimonjića  i mnogih drugih koji su dali doprinos ovoj humanitranoj akciji.

Pored spotrskih rekvizita na licitaciji će se naći i više od osamdeset vaučera za različite fitnes programe, članarine u teretanama, masaže, edukativne kurseve, večere u restoranima, jahanje, turističkih aranžmana, profesionalnu šminku, kozmetičke tretmane i drugo.

„Pozivamo studente, privrednike i sve ljude dobre volje da u petak, 17. juna, sa početkom u 18 sati, dođu na Amfi, pokažu svoju humanost i podrže jedan mladi život“, pozivaju organizatori.

Događaj je deo akcije “Licitiraj na keju”, a iz Studentske Asocijacije NOVA i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu kažu da je tom akcijom do sada sakupljeno više od milion dinara.

Oni koji nisu u mogućnosti da posete humanitranu licitaciju dečaku mogu pomoći slanjem SMS sadržaja 1103 na 3030 ili SMS sadržaja human1103 na 455, uplatom na dinarski 160-6000001216586-13 i devizni račun 160-6000001217009-05.

Podsetimo, Mihajlo Stamenkov boluje od Dišenove mišićne distrofije nasledne bolesti koja napada mišiće ramena, kukove, butine i listove. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja.

Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još uvek nije odobren u Srbiji. Njegova cena je oko 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života.

Mihajlo nema vremena i potrebno je da ide učestalo na fizikalne terapije i vežbe koje bi usporile progresiju bolesti.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bane Lalic & Mvp
Za 1 minut

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 4 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 8 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 12 minuta

A Ray of Sunshine

Wham
Vulfmon
Za 17 minuta

I Cant Party

Vulfmon

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend