Društvo

Humanitarna prodaja razglednica za životnu bitku Filipa Mikića

Foto: Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig
Centar za turizam, kulturu i sport u saradnji sa humanitarnom organizacijom ,,Humano srce Svrljig", organizuje humanitarnu prodaju razglednica za pomoć u lečenju Filipa Mikića, koji boluje od leukemije. Komplet turističkih razglednica košta 200 dinara.

,,Želeli smo da učinimo nešto lepo za našeg sugrađanina i pomognemo mu da dobije životnu bitku. U saradnji za Centrom došli smo na ideju da odštampano turističke razglednice i na njima prikažemo prirodne lepote našeg kraja. Cena razglednica je simbolična i iznosi 200 dinara. Za taj novac dobijate komplet sa osam različitih motiva. Uživate u lepoti i činite dobro delo“, kažu iz ogranizacije Humano srce.

Komplet razglednica ,,S ljubavlju iz Svrljiga“, sadrži ukupno osam različitih motiva. Razglednice su odštampane u ograničenom broju i prodaja će trajati dok traju zalihe. Mogu se preuzeti u Centru uz uplatnicu ( kao dokaz o izvršenoj uplati), u vremenu od 11 do 14h. Uplatnicu popuniti na sledeći način: Svrha uplate ,,Za Filipovu životnu bitku“, broj računa 325-9300800032836-26 , prilmalac Nebojša Atanasov ul. Prvomajska 003/3.

Prva serija turističkih razglednica odštampana je u saradnji Centra za turizam, kulturu i sport sa štamparijom ,,Galaksijanis“ iz Svrljiga.

Iz Humanog srca objašnjavaju da kako su došli na ideju da pomognu Filipu. ,,Na našu inicijativu u dogovoru sa roditeljima pokrenuli smo akciju prikupljanja novčane pomoći za lečenje Filipa i tako pokrenuli ceo Svrljig, Niš i inostrane zemlje za otvaranje deviznog računa. Akcije su se nizale i uskoro su nam se pridružili mnogi humani ljudi koji su postavljali humanitrane kutije u svojim objektima,“ ističu.

Aikido klub u Svrljigu je novac za mesečnu članarinu, članova kluba uplatio za lečenje Filipa. Etno kuća Amfora je organizovovala humanitarni FIFA turnir i sav prikupljan novac doniran je za Filipovo lečenje. PU ,,Poletarac“ organizovala je humanitarnu licitaciju na kojoj su se prodavali dečiji radovi. ,,Pored ovih imamo akciju dovoljnog davanja krvi za Filipa, a nadamo se kada ova situacija sa virusom prođe da ćemo imati humanitarni bazar i još drugih aktivnosti“ napominju.

Filip Mikić učenik je ugostiteljske škole u Nišu.  Mladić boluje od akutne leukemije i predstoji mu transplatacija koštane srži u Beogradu. Ovo je treći put da vodi bitku za život.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 12 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 8 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 5 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend