Društvo

Humanitarni bazar ručnih radova, novac ide Udruženju „Dan“

Foto: Pixabay
Rukotvorine niških kretivaca biće izložene na bazaru koji će se odžati u u petak 26. januara od 12č. u kafiću "Na čošku" u Kazandžijskom sokačetu. Bazar je humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ručnih radova namenjen je Udruženju "DAN".

Na bazaru će biti izloženi brojni, ručno rađeni predmeti od drveta, stakla, vune i drugih materijala, a iz Udruženja „Višnja“ koje i organizuje ovaj događaj kažu da su se lokalni umetnici i zanatlije rado odazvali humanom događaju.

„Bazar će okupiti lokalne umetnike i zanatlije koji su posvećeni tradiciji i ručnom stvaralaštvu. Posetioci će imati priliku da istraže široku lepezu jedinstvenih proizvoda, uključujući ručno izrađeni nakit, odeću, dekorativne predmete i mnogo toga drugog. Svaki kupljeni predmet će doprineti humanitarnoj misiji, pružajući podršku udruženju DAN i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija“, poručuju organizatori.

Iz Udruženja „Višnja“ pozovaju  sugrađane da posete humanitrani bazar, pronađu neku sitnicu za sebe ili dragu osobu i tako pomognu deci sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju. Niški kretivci će na bazaru biti do 18č. Humanitrani bazar se organizuje uz podršku Gradske opštine Medijana.

Podetimo, Udruženje „Dan“ je osnovano i sa ciljem da pomaže, edukuje i integriše u društvo osobe sa autizmom, retkim bolestima i drugim razvojnim poteškoćama i invaliditetima i pruža podršku njihovim porodicama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cacadou Look
Za 3 minuta

Sama

Cacadou Look
Aha
Za 6 minuta

Hunting High And Low (Remix)

Aha
Wham
Za 9 minuta

Club Tropicana

Wham
Rolling Stones
Za 13 minuta

Whole Wide World

Rolling Stones
Madness
Za 17 minuta

Cest La Vie

Madness

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend