Društvo

Humanitarni koncert za Janu Mitić u Simfonijskom orkestru

Ujedinjeni u želji da pomognu koleginici, mladoj violinistkinji Jani Mitić koja boluje od Lajmske bolesti, niški muzičari organizuju humanitarni koncert koji će se održati u četvrtak 2. februara u sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom u 20 sati. Posetioci koncerta će umesto ulaznice moći da ostave dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima i tako pomognu našoj sugrađanki da nastavi lečenje u inostranstvu.

Dejan Najdanović Najda, Oliver Katić, Jelena Vučković i Sanja Vranić, nastupiće u pratnji okrestra „Impresija“ na čiji poziv su se i okupili.

Foto: plakat

„Na sceni će biti oko tridesetoro muzičara koji će svirati i pevati za Janu. Tu je dosta njenih profesora i kolega sa akademije i svi su rado prihvatili poziv za učešće od srca, te slobodno možemo da kažemo da je ovo koncert od srca“, kaže Snežana Jovanović iz orkestra „Impresija“.

Koncert se organizuje uz podršku Niškog simfonijskog orkestra i Studentskog kulturnog centra. Karte se ne naplaćuju, a posetioci će moći da ostave prilog u neku od humanitranih kutija fondacije Pokreni život, čiji je Jana korisnik, a koje će biti postavljene na ukazu i tako joj pomognu.

Oni koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert devojci mogu pomoći i slanjem SMS poruke sadržine 75 na 3800 ili uplatom novčanih sredstava na dinarski 160-6000001516290-91 ili devizni račun 160-600001517587-80.

Podsećamo, Jana Mitić boluje o Lajmske bolesti koja joj je otkrivena 2021. godine u kasnom stadijumu. Godinu dana kasnije počela je sa primenom terapije u Poljskoj koja je dala rezultate, ali joj je neophodna naša pomoć  bi nastavila dalje lečenje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Backstreet Boys
Pre 39 minuta

Weve Got it Goin on

Backstreet Boys
Ella Eyre
Pre 36 minuta

Deeper

Ella Eyre
Sparks
Pre 32 minuta

Left Out in the Cold

Sparks
Alex Clare
On Air!

Too Close

Alex Clare

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend