Društvo

Humanitarni koncert za Lazara u četvrtak u klubu Black Stage

Foto: Budi humman
Sa željom da pomognu šesnaestogodišnjem Lazaru Ristiću da ponovo stane na noge, niški muzičari organizuju humanitrani koncert pod nazivom "Rokeri za Lazara". Koncert će biti održan u četvrtak 19. maja od 21 sat u prostorijama kluba Black Stage. Ulaznica je humanitrani prilog od najmanje 200 dinara.

Humanitrani koncert za Lazara organizuju Rok pokret Niš i Udruženje građana Balkanrock, kako bi se sakupila sredstva za operaciju u Turskoj koja mu predstoji, a za koju nedostaje još  7.820.000 dinara.

Ljubitelji rok muzike uživaće u nastupu brojnih muzičara, a za Lazarev korak pevaju “Mokri jazz”, “Terror couple” i Rista Trajković. Na ulazu u klub biće postavljena kutija za sakupljanje priloga, a minimalna donacija za ulaz je 200 dinara.

Istog dana od 18 sati u prostorijama kluba Black Stage biće organizovan i humanitrani bazar, a sugrađani će moći da kupe ručno rađene bedževe, priveske, upaljače u susret koncertu i tako pomognu dečaku da ponovo stane na noge.

Oni koji nisu u mogućnosti da poste bazar ili prisustvuju humanitarnom koncertu, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 1009 na 3030, ako i uplatama na račune 160-6000000856684-12 ili 160600000085724672.

Podsetimo, Lazar Ristić je 2020. pri skoku u bazen, zadobio teške telesne povrede 5. i 6. pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme. Nakon višemesečnog lečenja  otpušten je sa klinike u Beogradu sa dijagnozom kvadriplegija, fraktura pršljenova C5 i C6.

Nakon osam meseci mukotrpnog i teškog rada, Lazar je postigao određene rezultate, ali nedovoljno za samostalnost. U potpunosti je zavisan od tuđe pomoći, počevši od hranjenja, kretanja u kolicima, nemogućnosti obavljanja fizioloških potreba vođenja lične higijene.

Lekari polažu nade da dečak ponovo stane na noge, ali mu je potrebna naša pomoć.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 27 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 31 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 34 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 39 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 43 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend