Društvo

Humanitarni peintbol turnir za pomoć mališanima obolelim od raka

Foto:Pixabay
Humanitarni peintbol turnir pod nazivom "Ispucaj se i ti i bori se protiv raka" biće održan u nedelju 15. maja u prostorijama "Paintball-club Warzone" od 11 sati. Kotizacija za učešće je donacija u vrednosti od 1000 dinara a sredstva su namenjena mališanima obolelim od raka.

Oni takmičarskog duha, avanturisti koji imaju veliko srce i žele da pomognu mališanima da pobede opaku bolest, mogu da se prijave na humanitrani peintbol turnir.

Foto: NURDOR

“Događaj će biti propraćen ekipnim nadmetanjem u paintball-u, roštiljanjem, uživanjem u muzici nekog od poznatih niških DJ-eva na terenima Paintball-club Warzone”, navode u pozivu oggranizatori i pozivaju građane da se odazovu ovom humanom apelu.

Okupljanje učesnika počinje u 11:30h. Kotizacija za učešće u nadmetanje u paintbolu je donaciju u vrednosti od 1000 dinara, a uplaćivanje kotizacije će se obavljati na licu mesta, ubacivanjem predviđenog iznosa u NURDOR-ovu donatorsku kutiju koja će stajati na samom ulazu.

Događaj organizuju Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i NURDOR.

NURDOR-ova humanitrana kutija biće postavljena i u svim objektima Narodnog muzeja tokom obeležavanja Nacionalne nedelje muzeja koja traje od 14. do 20. maja, ulaz u muzeje tokom čitave nedelje je bespalatan, a posetioci mogu da ostave prilog za decu obolelu od raka.

Podsetimo, u Srbiji rak kod dece i adolescenata čini oko 0,7% u strukturi obolevanja od svih malignih bolesti. Svake godine u Srbiji se registruje oko 315 dece, oba pola između 0 i 19 godina, sa nekom vrstom maligniteta. Gotovo dve trećine novoobolele dece (63,8%) je uzrasta do 15 godina.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend