Društvo

Humanitarni teniski turnir za Marinu Đorđević

Foto: Pixabay
U subotu 14. maja počinje humanitarni teniski turnir na kome će rekete ukrstiti 10 ekipa. Takmičenja se održavaju vikendom u narednih mesec dana, a novac od kotizacije će ove godine će biti doniran za lečenje devetnaestogodišnje Marine Đorđević koja boluje od leukemije.

Majski ekipni teniski turnir humanitranog karaktera okupiće 10 ekipa koje čini više od 60 iskusnih rekretivaca. Teniseri će ukrstiti rekete na teniskim “Kostić“ u Čairu i još jednu godinu zaredom pokazati svoju humanost.

Novac od kotizacije biće uplaćen na račun devojke ,a posetioci će moći da pokažu svoju humanost i ostave doborovoljna prilog. “Pozivamo sve ljubitelje tenisa da dodju u što vecem broju  da pored uživanja u kvalitetnom tenisu podrze i ovu humanitarnu akciju -ZA MARINU- kroz dobrovoljni prilog za koji smo organizovali kutiju za priloge”, navode u pozivu organizatori.

Takmičenja se održavaju svakog vikenda u narednih mesec dana, a veliko finale je zakazano za 14. jun. Turnir se organizuje drugu godinuu za redom, novčana sredstva od prošlogodišnjeg turnira donirana su odeljenju Dečije hirurgije Univerzitetskog klinickog centra.

Deventaestogodišnja  Marina Đorđević boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži u inostranstvu radi presađivanja koštane srži. Novac je neophodno sakupiti do kraja meseca a nedostaje još oko 30 hiljada evra.

Oni koji žele da pomognu mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske ili uplatiti novac na dinarki 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

Podsetimo, Marinini prijatelji su organizovali više humanitranih bazara i akcija. U humanitarnim akcijama za Marinu učestvovali su i učenici niških škola, studenti raznih niških fakulteta, a novac je prikupljan i na koncertima i književnim večerima organizovanim u Nišu prethodnih meseci.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 18 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 15 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 7 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend