Društvo

Humanitarno književno veče za Marinu Đorđević u četvrtak u Oficirskom domu

Foto: Budi human
Književno veče na kome će se sakupljati novac za lečenje devetnaestogodišnje Marine Đorđević koja boluje od leukemije biće održano u četvrtak 5. maja od 18 sati u prostorijama Oficirskog doma. Ulaznica je humanitarni prilog u visini od 200 dinara, a dobrodošli su svi oni koji pišu i rado čitaju poeziju.

Književno veče organizuju Marinini prijatelji, inače studenti, u saradnji sa elektronskim časopisom “Bez limita“ Filozofskog fakulteta u Nišu i Kancelarijom za mlade Grada Niša.

“Ljubitelji pisane i izgovorene reči, dođite da se družimo, čitamo poeziju i pomognemo Marini da dobije terapiju. Dobrodošli su svi oni koji se izražavaju u stihovima, a isto tako i oni koji ih rado čitaju. Podelite sa nama nešto iz svog poetskog ili čitalaškog opusa. Zajedno za život, stihovima”, navode u pozivu organizatori.

Marina Đorđević iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži.

Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju književnoj večeri mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske. Novac možete uplatiti i na dinarski 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

Podsetimo, Marini prijatelji su organizovali nekoliko humanitranih bazara i akcija, a nedavno su i učenici 6. razreda OŠ “Mika Antić” pomogli Marini tako što su umesto poklona za 8. mart razrednoj novac preusmerili za njeno lečenje.

Sredstva su prikupljana i na koncertu  Bajage i instruktora povodom praznika žena u Nišu, a Savez studenata Filozofskog fakulteta i Psihološko savetovalište za studente SKC-a organizovali su humanitarno predavanje na temu mentalnog zdravlja kako bi pomogli Marini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 7 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend