Društvo

Iz Grada najavili postavljanje kamera na takozvanim “crnim tačkama”

U toku je izrada projekta za postavljanje kamera na spornim bulevarima i ulicama u cilju pojačane bezbednosti u saobraćaju, najavila je pomoćnica gradonačelnice za komunlna pitanja Vladislava Ivković. Prema njenim rečima policija će Gradu dostaviti spisak takozvanih "crnih tačaka" koje bi trebalo pokriti kamerama.

“Taj projekat radimo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova da bismo uradili kvalitetno obeležavanje i video nadzor na tim lokacijama. Ministarstvo je izgradio projektni zadatak, a nakon toga smo pristupili izragi projekta za čitav grad i zoniranje svih aktuelnih  kritičnih tačaka koje zahtevaju takav vid obezbeđivanja”, kazala je Ivkovićeva.

Ona je zatim dodala da se trenutno  završava projekat video nadzora nako čega će biti raspisana javna nabavka, a po nabavci kamera one će biti i postavljene.

Uvkovićeva objašnjava da će se lokacije određivati prema prioritetima i u saradnji sa MUP-om imajući u vidu da oni svakodnevno prate analizu svih učesnika učesnika u saobraćaju i nezgoda koje sena teritoriji  gradu dešavaju i naročito onih aktuelnih crnih tačaka.

Podsetimo nakon saobraćajne nezgode u Duvaništu iz januara meseca, gradonačelnica Dragana Soirovski je uputila pismo načelnicu policijske uprave i zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se oprema postavila, kao i spisak “crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nesreća.

Opozicioni odbornik Branislav Jovanović za skupštinskom govornicom često govori o problemu koji se odnosi na bezbednost u saobraćaju i kritične tačke u gradu posebno na bulevarima Medijana, Somborskom, Vizantijskom, Nemanjića kao i u Knjaževačkoj ulici gde su se saobraćaje nezgode već dešavale neretko sa fatalnim ishodom.

Jovanović je u više navrata tražio postavljanje zaštitnih ograda i stubića na Somborskom bulevaru kod kružnog toka i u Knjaževačkoj ulici, ali je sve ostalo na pokušaju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Arctic Monkeys
Za 2 minuta

Do I Wanna Know

Arctic Monkeys
Chumbawamba
Za 7 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba
B 52s
Za 10 minuta

Roam

B 52s
Jace Everett
Za 15 minuta

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 17 minuta

She's Not There

Zombies

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend