Društvo

Iz Grada pozivaju sugrađane da predlože mesta za sadnju novog drveća

Nakon što su iz gradske vlasti doneli odluku da se poseče drveće na više lokacija u Nišu, sada se pozivaju sugrađani da učestvuju u donošenju odluka gde će biti posađeno novo drveće.

Kako je Niš za kratko vreme ostao bez drveća na Bulevaru Nemanjića, pa na Bulevaru Zorana Đinđića, a onda i u samom centru, sada predstavnici grada pozivaju da se građani uključe u biranju  lokacija za sadnju 90 stabala.

,,Pozivamo Nišlije da predlože lokacije za sadnju kedrova i četinara na teritoriji grada. Donatori su obezbedili Gradu Nišu 55 kedrova i 35 stabala drugih četinara. Predloge možete dostaviti na imejl Milena.Gocic@gu.ni.rs ili telefonom na broj 018/504-730″, pozivaju iz Grada.

Sugrađani se nisu pitali kada je drveće posečeno, a sada imaju priliku da se pitaju gde će biti posađeno novo.

Podsetimo,  u seči drveća u poslednjih nekoliko meseci  Niš je  ostao bez tri jelke i nekoliko platana isped hotela „Park“, a Bulevar Nemanjića je ostao bez drvoreda kedrova i topola. Sada će biti posađeno 55 kedrova i 35 stabala drugih četinara koje si  obezbedili , kako se navodi na sajtu Grada, donatori.

Podsetimo, seča drveća počela je za vreme vanrednog stanja, pa su prvo  posečeni  stoletni kedrovi na Bulevaru Zorana Đinđića i na tom mestu izgrađena je laboratorija “Vatreno oko”. Kasnije su posečene topole i kedrovi kod tržnog centra „Delta“ koji je u izgradnji. Tokom državnog praznika,  u cik zore, pale su i jelke u samom centru  Niša, a  šetalište kod Gradske kuće  ostalo je bez nekoliko platana zbog garaže koja je tu planirana.

Građani su bili zabrinuti i nezadovoljni, a najviše ih je pogodilo što ih niko nije pitao za mišljenje, iako su pisane i peticije ne bi li se seča obustavila.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gloria Gaynor
On Air!

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 3 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 6 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 10 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 14 minuta

Rich Girls

Virgins

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend