Društvo

Izletišta nakon Prvog maja u boljem stanju nego prošlih godina?

Foto: privatna arhiva
Izletišta u Nišu nakon Prvog maja u boljem su stanju nego prošlih godina. Bar ako je sudeći prema fotografijama JKP „Mediana“. Tri ekipe ovog preduzeća od jutros su na terenu čisteći za izletnicima. Velikih gomila smeća nema, a radnici čiste ono što je preostalo.

Smeća ima na nekim mestima, ali su izletnici većinom đubre odlagali u kese koje su zatim ostavljali pored kanti za đubre. Na pojedinim mestima ipak ima ostataka od jučerašnjeg dana. Mogu se videti kese, papiri i ostaci otpadaka na zelenim površinama. Međutim, to je znatno manje nego što se moglo videti ranije.

Iz JKP “Mediana” kažu da je situacija bolja nego ranijih godina. Naime, oni su jutros čistili izletišta i tom prilikom su primetili da su građani lepo iskoristili kese za otpad i sve odložili u blizini kanti za đubre. Ovu informaciju potvrđuju i pojedini građani koji kažu da im je drago što se svest ljudi o očuvanju prirode povećala.

Ekipe ovog preduzeća juče su, u toku dana, izletnicima delili velike kese za odlaganje smeća. Onima koji su odlučili da praznik provedu u prirodi podeljene su kese na izletištima. Ekipe su obišle Kamenički vis, Čegar, Dabilo, prostor pored Nišave kod vrežinskog bazena, Bubanj i podelile više od 300 kesa za smeće.

Tom prilikom navedeno je da će ekipe JKP “Mediana” obići će sva niška izletišta posle praznika. Oni su pokupili odložene kese sa smećem. Takođe su očistili otpad koji je ostao van predviđenih mesta za njegovo odlaganje. A ovako je to izgledalo na izletištima:

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gorillaz
Za 0 minuta

Feel Good Inc

Gorillaz
Gil Scott-Heron
Za 4 minuta

The Bottle

Gil Scott-Heron
Galliano
Za 9 minuta

Long Time Gone

Galliano
Juanes
Za 13 minuta

Adios Le Pido

Juanes
Matia Bazar
Za 16 minuta

Ti Sento

Matia Bazar

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend