Društvo Zdravlje

Japanac Takakumi Asaki uspeo da se vakciniše u Nišu

Foto: City Smart
Japanac Takakumi Asaki uspeo je da se vakciniše u Nišu. On je u našu zemlju došao upravo sa tom svrhom, a nakon podrške medija, uspeo je u svojoj nameri. Naime, ranije je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao da bi Japanac mogao da se vakciniše ukoliko dobije saglasnost. Saglasnost je stigla, i to lično od ministra zdravlja Zlatibora Lončara pa Takakumi sada može da odahne. On je primio Fajzerovu vakcinu.

Nakon primljene vakcine Takakumi se osećao dobro. On je izrazio zadovoljstvo povodom vakcinacije. Kazao je da mu je jako drago što je vakcinu primio baš u Nišu i da oseća veliko olakšanje. Objasnio da mu je vakcina bila neophodna zato što putuje, a da se na Fajzerovu najmanje čeka.

„Presrećan sam. Hvala svima što su mi omogućili da se vakcinišem. Srbi su stvarno gostoprimljivi. Niš je sjajan grad, a imate i odličnu hranu. Stekao sam mnogo prijatelja. Lepote ovog kraja i zemlje istraživaću narednih nedelja dok čekam revakcinu“, naveo je Takakumi.

On inače nije imao u planu da poseti Srbiju, ali je to učinio zbog vakcinacije. Posetio je do sada preko dvadeset zemalja. Krenuo je na svoje putovanje pre dve godine, kada je prvo otputovao iz Japana u London, a zatim odlučio da kupi bicikl i na njemu nastavi putovanje. Došao je na odluku da dođe u Niš došao kada su mu prijatelji iz Makedonije rekli da su se ovde vakcinisali bez problema i da su ih dočekali širokog osmeha.

Asaki je tek nakon nekoliko pokušaja uspeo da se vakciniše, ali je u našoj zemlji stekao prijatelje i novo omiljeno jelo – pljeskavice. Dopali su mu se nasmejani, gostoljubivi ljudi, koji uvek žele da izađu u susret drugima. U našem gradu je vreme provodio svirajući na ulici. To se uklapa u njegov moto u životu da za sreću nije potrebno mnogo. Zbog toga na putovanja sa sobom nosi gitaru, pojačalo i vrlo malo stvari.

Iako je sam Takakumi kazao da mu je prijava za vakcinaciju bila odbijena, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da nije bilo tako. On je objasnio da odobrenje za vakcinaciju treba da stigne u roku od 24 sata, što se i dogodilo. Jerkan je izrazio zadovoljstvo što su vakcinisali Japanca i tako pomogli građaninu prijateljske zemlje.

Razgovor koji je sa Takakumijem Asakijem obavila novinarka City Smart radija možete pročitati ovde.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 3 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 6 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 10 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 14 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 16 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend