Društvo

Japanski lekar poslao dve kutije skupog leka dečaku iz Niša koji boluje od tumora na mozgu

Foto: Budi human
Životna borba trinaestogodišnjeg Dušana Dinića iz Jelašnice koji boluje od tumora na mozgu, ganula je srca mnogih, a gest humanosti pokazao je i lekar Takahiro Morijama koji radi u Dizeldorfu, u Nemačkoj. Naime, Morijama je patentirao lek koji podiže imunitet neophodan u borbi sa tumorima, a kada je čuo da je dečaku iz Srbije neophodan, poslao je dve kutije ne tražeći novac zauzvrat.
Lek za putu za Niš Foto: Predrag Stojanović

Jelena Radivojević, iz grupe ljudi koji prikupljaju pomoć za dečaka – „Dušanov tim“, kaže da su bili oduševljeni humanim gestom Japanca.

„Mi smo u stalnom kontaktu sa ovim lekarom koji radi u bolnici u Dizeldorfu jer je patentiraolek koji podiže imunitet neophodan u borbi sa tumorima. Dušanu se stanje prošle srede pogoršalo, pa smo hteli da naručimo lek. Rekao nam je da će nam dve kutije poslati besplatno“, priča Jelena.

Dodaje da je gest humanosti lekara izmamio najpre osmeh, a potom i suze koje su smenjivale jer im je kako kaže dobro delo neznanca ulio nadu i dalo vetar u leđa da nastave borbu zajedno sa Dušanom.

„Dušanov komšija iz Jelašnice je vozač autobusa te je on preko prijatelja  iz Dizeldorfa organizovao preuzimanje leka. Oni su prezeli lek od doktora i poslali ga za juče za Niš. Lel će u toku prepodneva stići i odmah po preuzimanju biti odnešen na Dečju kliniku Univerzitetskog kliničkog centra gde se dečak trenutno nalazi“, objašnjava Jelena.

Humana Nišlijska izražava nadu da će ovaj gest Japanca podstaći ljude dobre volje u Nišu i Srbiji da pomognu da se Dušan izleči i dodaje da će ukoliko se lek pokaže delotvornim naručiti još par kutija, od kojih svaka košta 190 evra, a kako nije u pitanju velika suma novac će sakupiti kroz razne humanitarne akcije, lititacije, bazare

Foto: T.D.

Dok je novinarka pisala tekst do nas je stigla lepa vest – lek je stigao do Dušana. „Predala sam Tomi lek, čovek je skamenjen, ne zna kako ni šta da kaže…Dule nema napade ali stalno spava pa ga to mnogo brine…rekla sam mu da ne gubi veru i nadu i da se svi molimo za Dušana…“, kaže Marija, jedna od humanih Nišlijki.

Dušanov tata, Tomislav Dinić je u znak zahvalnosti Takahiru Morijamu namenio jedno od svojih umetničkih dela, ali je problem transport zbog dimenzija samog dela.

Podsetimo, Dušan je do sada operisan nekoliko puta, a zatim je upućen na terapiju zračenjem, ali se bolest nije povukla.

Dušanu možemo pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1070 na 3030, uplatom na dinarski  160-6000001131348-35 ili  160600000113397317 , u E-doniraj  kao i preko 

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nick Cave And the Bad Seeds
Za 3 minuta

Where the Wild Roses Grow (Duet With Kylie Minogue)

Nick Cave And the Bad Seeds
Al Wilson
Za 7 minuta

The Snake

Al Wilson
Brian Setzer
Za 10 minuta

Summertime Blues

Brian Setzer
Novembar
Za 13 minuta

U Jutrima Je Sva Istina

Novembar
Kristali
Za 17 minuta

Dva Metra

Kristali

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend