Društvo

Javna licitacija Lokalne fondacije u nedelju u Narodnom pozorištu

Foto: LFN, Navijački šal "Kec u Nišu” sa potpisom trenutnog selektora reprezentacije Srbije u fudbalu, Dragana Stojkovića Piksija.
Majica i bademantil vaterpoliste Save Ranđelovića sa Olimpijskih igara, navijački šal "Kec u Nišu“ sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija, lopta sa potpisom fudbalera Radničkog, samo su neki od predmeta koji će se naći na javnoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija. Licitacija će se održati u nedelju 10. aprila od 17:30č. u Narodnom pozorištu.

“Na licitaciji će se naći više od 20 predmeta koje su donirali poznati sportisti, umetnici, muzičari, prijatelji LFN. Novac prikupljen ovim putem usmerava se za podršku kreativnim, preduzimljivim idejama formalnih i neformalnih grupa građana, a sve u svrhu unapređenja lokalne zajednice u kojoj živimo”, navode iz Lokalne fondacije.

Iz Lokalne fondacije pozivaju kolekcionare, ali i ljubitelje sporta, književnosti, umetnosti i svr onr koji žele da poseduju neki unikatan predmet da dođu na javnu licitaciju, nedmeću se i obezbede željeni predmet za sebe. Na stranicama LFN na društvenim mrežama predmeti za licitaciju se najavljuju i predstavljaju svakodnevno.

Podsećamo, do sada je na fb stranici LFN realizovano ukupno 27 licitacija, a uz to je održana još jedna jedna velika javna licitacija avgusta 2021. godine u Niškoj Banji. Samo ovim putem do sada, računajući prodate predmete i dupliranje sredstava od Traga, prikupljeno je više od 900.000 dinara.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. Cilj je da LFN prikupi 15.000 evra, a do sada je obezbeđeno 13.000 evra. Sav prikupljen novac vraća se lokalnoj zajednici preko javnih konkursa za realizaciju najboljih ideja građana.

U 2021. godini je na dva javna konkursa podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Novi konkurs, za koji su pripreme u toku, biće raspisan u maju 2022, sa planiranim ukupnim budžetom od 18.000 evra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend