Društvo

Javnom licitacijom LFN obezbeđeno više od 230 hiljada dinara

Foto: Saša Đorđević
Na javnoj licitaciji koju je Lokalna fondacija organizovala proteklog vikenda u Narodnom pozorištu sakupljeno je 118.500 dinara. Trag Fondacija je duprilirala sredstva, te je za podršku najboljih građanskih ideja dostupno ukupno 237.000 dinara.

Navijački šal Meraklija sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija, lopta sa potpisima fudbalera Radničkog,  bademantil vaterpoliste Save Ranđelović, samo su neki od predmeta koji su bili predmet javne licitacije, a za koje su građani žestoko nadmetali.

Ipak predmet koji je izavao najveće interesovanje građana i probudio takmičarski duh u onima koji su se nadmetali bila je majica sa potpisom Novaka Đokovića, koja je prodata za 14.500 dinara.

Pored ličnih predmeta sa potpisima poznatih sportista, na licitaciji su se našle i knjige, ploče, umetničke slike i mnogi drugi predmeti.

Podsećamo, do sada je na fb stranici LFN realizovano ukupno 27 licitacija, a uz to je održana još jedna jedna velika javna licitacija avgusta 2021. godine u Niškoj Banji. Samo ovim putem do sada, računajući prodate predmete i dupliranje sredstava od Traga, prikupljeno je više od 900.000 dinara.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. Cilj je bio da LFN prikupi 15.000 evra, u čemu je i uspela. Sav prikupljen novac vraća se lokalnoj zajednici preko javnih konkursa za realizaciju najboljih ideja građana.

U 2021. godini je na dva javna konkursa podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu. Novi konkurs, za koji su pripreme u toku, biće raspisan u maju 2022, sa planiranim ukupnim budžetom od 18.000 evra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend