Društvo

Jednogodišnjem Todoru Stojanoviću iz Niša neophodna je naša pomoć, za lečenje u Turskoj nedostaje 8 miliona dinara

Foto: Budi human
Todor Stojanović, jednogodišnja beba iz Niša, sa više ustanovljenih dijagnoza, trenutno je neurološki u stanju izmenjene svesti, uspavan. Za lečenje u Turskoj, gde se trenutno nalazi mališan, zbog detaljnih dijagnostičkih ispitivanja, potrebno je obezbediti još 8 miliona dinara, a novac je neophodno sakupiti što pre.

Kako se navodi na sajtu Fondacije “Budi human” Todor je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

“Već u prvim danima u porodilištu dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća. Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće”, piše na stranici Budi human.

Razlog njegove hospitalizacije su, kako se navodi, pre svega, infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen.

“Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kalav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja”, piše na sajtu Fondacje.

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, lekove, kontrolne preglede kao i za putne troškove i troškove smeštaja. Dečaku možemo pomoći slanjem  1277 i na 3030, uplatom na 160-6000001381821-75 ili  160600000138178683.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 7 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend