Društvo

Jelena Đoković obradovala poklonima mališane iz socijalno ugroženih porodica

Fondacija "Novak Đoković" obradovala je mališane iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Niša, novogodišnjim paketićima. Niš je jedna od stanica koju "Karavan sreće" obilazi tokom novogodišnje turneje.

“Želeli smo da usrećimo mališane i potrudili smo da ove godine izaberemo one kojima će to da donese najveći osmeh na lice. Meni lično najveća i najbitnija stvar u životu da mališanima omogućimo te osmehe jer to je osnova. Odatle oni crpu ljubav i zahvalnost koju će u narednim godinama da šire na druge”, kazala je Jelena Đoković.

Prema njenim rečima sezona je darivanja te su odlučili da mališanima ulepšaju praznike, a Niš je samo jedna od staica koju će obići novogodišnji karavan.

Paketići su podeljeni mališanima čiji roditelji se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, a podela se odvijala u Gradskoj kući. U paketićima se kaže Jelena, nalaze i edukativne igračke koje će deci omogućiti da uče kroz igru.

Današnja poseta predstavnika Fondacije ujedno je označila i početak saradnje sa Gradom na rekonstrukciji i adaptaciji mesne zajednice “Božidar Adžija” u kojoj će biti napravljen vrtić za mališane koji su na listi čekanja u “Pčelici”.

“Ovim najavljujemo i zvaničnu saradnju sa Fondacijom “Novak Đoković” na rekonstrukciji Mesne zajednice “Božidar Adžija” gde će jednog dana biti vrtić za 150 dece i jedna mala dečja oaza” kazala je Sotirovski.

Gradonačelnica je novinarima kazala da je Fondacija takođe dala zeleno svetlo za opremanje vrtića u Brzom brodu, te da je ovo samo početak svega onoga što na čemu će u budućnosti zajedno raditi.

Jelena Đoković  je iskoristila priliku da pozove sve ljude velikog srca da podrže otvaranje vrtića u Nišu koji kako kaže zajedno omoguće mališanima iz Niša lepše detinjstvo. Kampanja traje do 8. januara naredne godine, a cilj je da se prikupi 70.000 evra.

Karavan sreće Fondacije “Novak Đoković”, obići će 12 gradova u Srbiji i podeliti 277 paketića mališanima uzrasta od 3 do 7 godina čije su porodice korisnici socijalne pomoći.

Na mapi Karavana su Vranje, Pirot, leskovac, Prokuplje, Kuršumlija, vlasotince, Vladičin Han, Bujanovac, Dimitrovgrad, Bela palanka i Doljevac.

Inače, Fondacija “Novak Đoković” osnovana je 2007 godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Celih 23 paketica po mestu, uz besplatnu reklamu Jelene Djokovic, reklamiranje lokalnih naprednjackih vlasti i sirenje zaraze.

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 22 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 15 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 11 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend