Društvo

Još jedan protest protiv izgradnje dalekovoda u blizini škole i igrališta u četvrtak u Brzom Brodu

Meštani Brzog Broda okupiće se na protestu protiv izgradnje dalekovoda u tom naselju u četvrtak 15. septembra od 18 sati kako bi još jednom poslali poruku nadležnima da neće odustati dok se projekat ne izmeni. Od nadležnih zahtevaju da dalekovod prođe podzmenim putem i da se ponove merenja i analize koliko će to uticati na zdravlje ljudi. u suprtonom će radikalizovati proteste.

Žitelji Brzog Broda sastajali su nekoliko puta sa nadležnima, ali do prihvatjivog rešenja za obe strane nisu došli.  Radovi su nastavljeni, a meštani su izašli na ulice da pokažu da su odlučni u nameri da ne dozvole da dalekovod bude izgrađen  u neposrednoj  blizini igrališta i škole.

Od nadležnih zahtevaju da se projekat izmeni i da dalekovod bude izgrađen podzemno kako bi zaštitili svoju decu. Muči ih takođe i dalekovod u Pustorečkoj ulici, koji će kako kažu građani proći na svega par metara od stambenih objekata, te se boje zračenja i zato traže da se ponove merenja i analize.

Podsetimo, gradonačelnica Dragana Sotirovski je odgovarajući na pitanja novinara u vezi ovog problema kazala da Grad ne može da učini ništa  jer je reč o državnom projetku od ogromne važnosti za energetsku stabilnosti kao i da je Ministarstvo zaštite životne sredine uradilo studiju uticaja koja je pokazala da je sve u redu.

Ona je tom prilikom dodala je da je jedino što Grad  može da učini za meštane da igralište i zelenu površinu gde će proći dalekovod izmesti sa druge strane gradske parcele. Meštani međutim ne žele da se igralište izmesti već da država projekat izmeni i dalekovod bude izgrađen podzemnim umesto nadzemnim putem kako je to učinjeno u drugim delovima grada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend