Društvo

Karavan “Digitalna ekspedicija” sutra stiže u Niš

Foto: Pixabay
Nišlije će sutra moći da saznaju koje su to ključne digitalne veštine 21. veka i kako da ih primene u okviru karavana "Digitalna ekspedicija" koji će biti postavljen na Trg kralja Milana od 9:30h. U slučaju lošeg vremena, karavan se seli u Regionalni centar za obrazovanje.

“Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni”, navode organizatori.

Cilj pokretanja karavana je da građane upozna sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Prisutnima će se obratiti državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, direktor programa Nova pismenost Darko Soković i predstavnik Grada Niša.

Karavan je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić. Projekat se sprovodi se uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizma i telekomunikacije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom “Nova pismenost“ koji realizuju USAID, Propulsion i UNDP.

Karavan je krenuo iz Beograda avgusta meseca, a u planu je da obiđe još 15 gradova u Srbiji:  Prijepolje, Vršac, Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

U slučaju kiše, događaj će biti u Regionalnom centru za razvoj zaposlenih u obrazovanju u predviđenom terminu. Više informacije o karavanu je dostupno na linku.

Podsetimo na konkursu “Digitalne ekspedicije” odobren je i projekat beogradske Filološke gimnazije”Digitalni bukvar”, koji je objavom “Imaš li muke sa padežima kao ljudi sa juga Srbije” uvredio mnoge južnjake.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 10 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend