Društvo

Karavan obišao Vinik, obećana izgradnja vodovodne mreže, asfaltiranje puta i čišćenje deponije

Foto: T. Todorović
Karavan gradske vlasti posetio je žitelje Vinika koji godinama unazad muče muku sa vodovodnom mrežom. Naime, meštani nisu priključeni na gradski vodovod, a za vodosnabdevanje su se do sada sami brinuli što im je donelo niz problema, pre svega velike troškove. To će se međutim, promeniti jer nadležni najavljuju da će održavanje vodovodne mreže preuezeti Naisus.

Vinik je nekada imao status vikend naselja, ali se to promenilo poslednjih godina, kada je počelo njegovo naseljavanje.  Meštani ovog prigradskog nadselja kžu da su sami izgradili vodovodnu mrežu kada su se doselili, ali da su se ubro javili brojni problemi, uglavnom zbog prikupljanja dugovanja i troškova popravke koji su padali na njihov teret.

Međutim, to će se promeniti jer predsednica Opštine Pantelej, Nataša Stanković obećava rešenje za oko 400 domaćinstava koja su priključena na pomenutu vodovodnu mrežu.

“Mreža će u toku ove nedelje uz saglasnost meštana preći u održavanje Javno komunalnog preduzeća Naissus, što će u značajnoj meri smanjiti probleme ovih ljudi koji godinama muče taj problem oko vodosnabdevanja, imaće redovono vodosnabdevanje i mreža će biti pod ingerencijom Naissus-a”, kaže predsednica Opštine.

Foto: T. Todorović

Stanovnici ovog naselja će dobiti i asfalt takozvanog Vojnog puta, a kako kaže predsednica Opštine biće očišćena i deponija koja se nalazi kod pruge nedaleko od dečijeg igrališta. Prema njenim rečima deponija se iznova stvara zbog nesavesnih građana, te je u planu i edukacija stanovništva.

Stanković je novinarima kazala da će sledeći korak u uređenju ovog naselja biti i izgradnja kanalizacione mreže, ali da će se o tome govoriti u narednom periodu.

Podsetimo, karavan gradske vlasti najavljen je u januaru, do sada je obišao više gradskih opština i naselja, a gradonačelnica često ističe da to nema nikakve veze sa izborima i najavljuje da će karavan obilaziti građane i nakon 3. aprila.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za -0 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 57 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 49 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend